O AUDIENŢĂ LA CEL VEŞNIC – 2

„După cele zece zile, ei erau mai bine la faţă şi mai graşi decât toţi tinerii care mâncau din bucatele împăratului. (…) În toate lucrurile care cereau înţelepciune şi pricepere şi despre care îi întreba împăratul, îi găsea de zece ori mai destoinici decât toţi vrăjitorii şi cititorii în stele care erau în toată împărăţia lui.” (Daniel 1:15,20)

De fiecare dată când deschizi paginile Scripturii şi camera de audienţe a Celui Veşnic, Autorul Cărţii te va binecuvânta în următoarele şapte aspecte ale vieţii tale.1.Fizic. Astăzi, textul redă povestea celor patru studenţi evrei – Daniel, Şadrac, Meşac şi Abed-Nego – care, exilaţi în Babilon, nu aveau Biblii de buzunar şi nici carto­naşe cu notiţe, ci numai amintirea pasajelor învăţate acasă din Cuvântul lui Dumnezeu. Însă, în numai zece zile, Cel Veşnic le-a onorat ascultarea faţă de principiile de sănătate din Cuvântul Său şi i-a binecuvântat fizic, mai mult decât pe toţi ceilalţi. De ce? „Ru­găciunea şi studierea Cuvântului aduc viaţă şi sănătate sufletului”, pentru că „studierea Bibliei în şcolile noastre va oferi elevilor avantaje deosebite. Aceia care primesc în inima lor principiile sfinte ale adevărului vor lucra cu o energie crescândă” (Mărturii, vol. 6, p. 253; Sfaturi pentru părinţi, educatori şi elevi, p. 450; sublinierea autorului). Vei fi bine­cuvântat din belşug de Autorul Cuvântului asupra căruia meditezi zilnic.

2. Academic. Nu doar trupul tău va avea de câştigat, ci şi performanţele la învă­ţătură. Nebucadneţar i-a examinat în mod personal pe cei patru tineri evrei şi i-a găsit de zece ori mai destoinici decât specialiştii de la curte. De ce au obţinut ei cele mai bune rezultate? „Ca putere educativă, Biblia nu are rival. Nimic nu conferă în aşa măsură vi­goare tuturor capacităţilor ca efortul de a cuprinde adevărurile uriaşe ale descoperirii”, deoarece „Cuvântul lui Dumnezeu este cartea educativă desăvârşită din lumea noastră” (My Life Today, p. 23; Fundamentele educaţiei creştine, p. 394). Cartea nu este magică. Dar, nu uita, când citeşti din paginile ei, ai parte de o audienţă la Cel Veşnic.

Un tânăr din anul întâi a venit la mine după un serviciu divin de rugăciune din­tr-o miercuri şi a spus: „Simt că nu mă descurc din punct de vedere academic. Mă simt copleşit de cursuri. Ce aş putea face?” Răspunsul meu a fost simplu: „Mai întâi de toate, bine ai venit în anul întâi! În al doilea rând, începe să memorezi Scriptura. Îţi va ascuţi mintea.” Pentru că este adevărat: „Biblia va face pentru minte şi suflet ceea ce nu pot face cărţile de ştiinţă şi filosofie” (Sfaturi pentru părinţi, educatori şi elevi, p. 422). Este Cartea cea mai puternică de pe pământ. Crede-mă – Autorul ei Se va îngriji de tine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.