O AUDIENŢĂ LA CEL VEŞNIC – 1

„Veniţi să ne închinăm şi să ne smerim, să ne plecăm genunchiul înaintea Domnului, Făcătorului nostru! Căci El este Dumnezeul nostru, şi noi suntem poporul păşunii Lui, turma pe care o povăţuieşte mâna Lui. O! de aţi asculta azi glasul Lui!” (Psalmii 95:6,7)

Când voi mai ajunge la Londra, mi-ar plăcea să am o audienţă la Regina Elisa­beta a II-a. Audienţele se solicită pentru o conversaţie privată sau un moment cu o persoană importantă, celebră. Problema acestor audienţe este că nu te poţi autoinvita la regină, apărând pur şi simplu la Palatul Buckingham sau ciocănind la poarta Castelului Windsor – „M-am gândit să trec pe aici, la o ceaşcă de ceai cu Ma-iestatea Sa. Este cumva liberă?” Lucrurile nu funcţionează aşa.

„Biblia este glasul lui Dumnezeu care ne vorbeşte atât de clar, ca şi cum L-am auzi cu urechile noastre. Dacă am înţelege lucrul acesta, cu câtă evlavie am deschide Cuvântul lui Dumnezeu şi cu cât devotament am învăţa preceptele sale! Citirea Scrip­turilor şi meditaţia asupra lor ar fi considerate o audienţă la Cel Infinit” (My Life Today, p. 283; sublinierea autorului). Ce gând copleşitor! Cartea pe care Isus ne-a arătat că trebuie să o memorăm – când o deschidem, ne garantează o audienţă personală înain­tea Fiinţei celei mai puternice, influente şi celebre din univers!

Nu este de mirare că „trebuie să deschidem Cuvântul lui Dumnezeu cu reve­renţă şi cu dorinţa sinceră de a cunoaşte voia lui Dumnezeu cu privire la noi… Îngerii cereşti (cele mai înalte inteligenţe create din univers) vor îndruma cercetarea noas­tră. Dumnezeu ne vorbeşte în Cuvântul Său. Ne aflăm în camera de audienţă a Celui Preaînalt, chiar în prezenţa lui Dumnezeu. Hristos pătrunde în inimă” (Ibidem; sublini­erea autorului). Uită de regina Angliei, de prim-ministrul Canadei şi de preşedintele Statelor Unite. Camera de audienţă în care putem fi zilnic escortaţi Îi aparţine Celui Atotputernic.

Dacă ne-am aminti această realitate, fără îndoială că am citi Cartea mult mai mult decât o facem acum, nu crezi? Cu siguranţă am citi-o cu mult mai multă atenţie şi rugăciune.

Când eram în facultate, i-am scris o scrisoare preşedintelui Richard Nixon. Nu îmi mai amintesc ce i-am scris, însă tot căminul studenţesc a ştiut că am primit răs­punsul său în plicul de la Casa Albă! Cum ai putea oare să păstrezi secretă o audienţă la Cel Veşnic? De ce ţi-ai dori aşa ceva? Binecuvântările cereşti care decurg dintr-o audienţă la Dumnezeu prin Cuvântul Său sunt imposibil de tăinuit. Nu te poţi abţine să fii schimbat vizibil, aşa cum vom observa mâine.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.