CODUL DAVIDIC – 2

„Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele şi o lumină pe cărarea mea.” (Psalmii 119:105)

Oricine a auzit de Codul lui DaVinci, acea carte bestseller care a propus pentru divertisment şi profit o ficţiune. Însă, de foarte multă vreme, mulţi au acordat atenţie Codului „DaVidic” din Psalmul 119 – cel mai lung poem şi capitol din Scriptură, un cântec de dragoste nedisimulată pentru Cuvântul lui Dumnezeu. Dar vrei să ştii prin ce se deosebeşte Cartea noastră sfântă de alte cărţi sfinte din lume?

Biblia este deasupra tuturor celorlalte cărţi sfinte. Am strâns trei dovezi majore despre aceasta din cartea lui James MacDonald’s, God Wrote a Book.

Dovada 1. Exterioară. Biblia este superioară în literatură, depăşind cu mult orice altă lucrare scrisă de om. Este superioară prin răspândire, fiind citită de mai mul¬ţi oameni în mai multe limbi decât orice altă carte din istorie. (Acum este tradusă în patru sute de limbi, iar porţiuni din ea sunt traduse în două mii cinci sute de limbi. Recent, Gideons International a produs în medie un milion de Biblii pe săptămână, adică două exemplare în fiecare secundă… tic-tac, tic-tac!) Biblia este superioară prin influenţă. S-au scris mai multe cărţi despre Biblie decât despre orice alt subiect şi mai mulţi autori au citat din ea decât din orice altă carte.

Alte dovezi exterioare sunt cele privind conservarea Bibliei. Atâţia oameni şi-au dedicat viaţa distrugerii Cuvântului lui Dumnezeu. Nicio altă carte nu a fost în aşa mă¬sură arsă, interzisă, îndepărtată, precum Biblia. Voltaire, marele necredincios francez, a prezis că, la o sută de ani după el, creştinismul va fi distrus, iar Biblia se va mai găsi doar în muzee. Astăzi, îl găseşti pe Voltaire în muzee, iar Biblia continuă să fie printre cele mai bine vândute cărţi.

Unii acuză că Biblia este prea veche pentru a se putea baza pe ea. Aşa să fie? Astăzi avem peste 5 600 de manuscrise antice ale Noului Testament grecesc, 10 000 de manuscrise latine şi 9 300 versiuni – un total de 25 000 de manuscrise vechi ale Bibliei. Dacă o comparăm cu manuscrisele lui Homer, obţinem un raport de patruzeci la unu! Vrei dovezi arheologice despre veracitatea Bibliei? Intră pe net şi deschide o căutare pentru cuvintele-cheie „Biblie” şi „arheologie”.

Când asemuieşte Cuvântul lui Dumnezeu cu o lumină strălucind în întuneric, David nu elogiază o lucrare de ficţiune. Dovezile sunt, pur şi simplu, prea grăitoare. Deci să lăsăm lumina să intre!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.