Studiu suplimentar

Citeşte capitolul „Fără haină de nuntă”, p. 307-319, din Parabolele Domnului Hristos de Ellen G. White.„Satana a susţinut că este cu neputinţă pentru om să asculte de poruncile lui Dumnezeu şi este adevărat că, în puterea noastră, noi nu reuşim să ascultăm de ele. Dar Domnul Hristos a venit în trup omenesc şi, prin desăvârşita Lui ascultare, a dovedit că natura umană, contopită în natura divină, poate să asculte de toate preceptele Legii lui Dumnezeu. (…)

Viaţa Domnului Hristos aici, pe pământ, a fost o expresie desăvârşită a Legii lui Dumnezeu şi, când aceia care pretind că sunt copii ai lui Dumnezeu vor deveni asemenea lui Hristos în caracter, atunci ei vor fi ascultători de poruncile lui Dumnezeu. Atunci, Domnul va avea încredere să-i primească în rândul celor care vor forma familia cerească. Îmbrăcaţi în veşmântul slăvit al neprihănirii lui Hristos, ei au un loc la ospăţul Împăratului. Ei au atunci dreptul de a se alătura mulţimii celor spălaţi în sângele Mielului.” – Ellen G. White, Parabolele Domnului Hristos, p. 314, 315

Întrebări pentru discuţie

1. Reciteşte paragrafele de mai sus, din cartea Parabolele Domnului Hristos. Ce ni se spune aici despre Lege şi har? De ce este important să le luăm întotdeauna în considerare pe amândouă? Ce se întâmplă când le separăm pe una de cealaltă?

2. Vă amintiţi declaraţia lui Steve Jobs: „Moartea este singura şi cea mai bună invenţie a vieţii.” Deşi ar putea să fie un sâmbure de adevăr în ceea ce a spus, totuşi afirmaţia nu este pe deplin mulţumitoare. Ea  nu reuşeşte să dea un răspuns la problema morţii şi nici nu înlătură ideea că moartea face ca viaţa să pară fără rost. În ce fel ne ajută Biblia să înţelegem tensiunea dintre viaţă şi moarte?

3. Care dintre lucrurile existente acum pe pământ vor fi păstrate în veşnicie? Ce anume nu va supravieţui distrugerii finale a lumii? De ce este important să ştim ce lucruri sunt veşnice şi ce lucruri sunt pieritoare?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.