Legea în Împărăţia cerului

Dintre toate consecinţele păcatului, moartea este cea mai persistentă. Păcatul poate fi înfrânt, Satana poate fi alungat, dar, dintre miliardele de pământeni, câţi au reuşit să scape de moarte? „Cât priveşte moartea”, scria un filosof antic, „noi, fiinţele umane, trăim într-o cetate fără ziduri.”

7. Ce aflăm din Apocalipsa 20:14 şi 1 Corinteni 15:26?

Înainte de a-Şi întemeia Împărăţia pe pământ, Domnul Hristos va pune capăt morţii. După cum se ştie, moartea este legată de păcat, deci ea este legată totodată şi de Legea lui Dumnezeu, întrucât păcatul este călcarea Legii. Prin urmare, păcatul nu poate exista dacă nu există o lege. Totuşi, deşi păcatul este dependent de Lege, Legea nu este dependentă de păcat, adică poate exista şi în lipsa păcatului. De fapt, a şi existat în acest mod de-a lungul veşniciei, înainte de rebeliunea lui Lucifer.

„În momentul în care Satana s-a răzvrătit împotriva Legii lui Iehova, gândul că exista o lege a venit la îngeri aproape ca o conştientizare a unui lucru la care nu se mai gândiseră până atunci. În slujirea lor, îngerii nu sunt ca nişte robi, ci ca nişte fii. Între ei şi Creatorul lor există o unitate perfectă.” – Ellen G. White, Cugetări de pe Muntele Fericirilor, p. 109

Absenţa morţii şi a păcatului în Împărăţia lui Dumnezeu nu atrage după sine în mod automat absenţa Legii Sale. După cum legea gravitaţiei este necesară pentru interacţiunea armonioasă a elementelor fizice din univers, tot la fel este nevoie ca Legea morală a lui Dumnezeu să reglementeze interacţiunea dintre sfinţi. Dumnezeu înscrie Legea Sa în inimile celor răscumpăraţi ca pe o pecetluire a deciziei lor de a merge pe cărarea neprihănirii pentru totdeauna. Legea Sa devine astfel esenţa Împărăţiei Sale. Avem toate motivele să credem că principiile Legii morale îşi vor continua existenţa în Împărăţia veşnică. Va exista totuşi o deosebire: ele nu vor mai fi încălcate niciodată.

Încearcă să-ţi imaginezi mediul desăvârşit din Paradis: nu mai e niciun om decăzut, nici Diavolul care să ne ispitească, nu există păcat şi nici moarte. Sunt aspecte în viaţa ta şi în caracterul tău care nu se potrivesc cu acest mediu?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.