Compararea preţurilor

Corporaţiile evaluează viabilitatea proiectelor propuse prin intermediului unei analize cost-beneficiu. Astfel, se pun întrebări de genul: Deţine acest proiect componentele necesare pentru obţinerea unui profit corespunzător cu investiţiile? Sunt beneficiile mai mari decât cheltuielile? O altă metodă de evaluare este durabilitatea: Oferă proiectul respectiv câştiguri care să asigure viabilitatea?

În mod asemănător, răsplata uceniciei poate fi evaluată prin compararea ei cu costurile pe care le presupune. Printre aceste costuri se numără: suferinţa emoţională, respingerea socială, tortura fizică, lipsurile financiare, privarea de libertate şi chiar moartea. Înainte de a accepta ucenicia, este necesar să luăm în considerare investiţiile pe care trebuie să le facem.

5. Care sunt, potrivit textelor următoare, câteva dintre costurile uceniciei? Matei 18:8,9; Luca 6:35; Filipeni 2:3.

6. Dar care sunt beneficiile? Luca 18:28-30; Ioan 14:1-3; Apocalipsa 22:1-5.

Se prea poate ca preţul hotărârii de a-L urma pe Isus să fie mare, poate chiar cel mai mare din câte există. De altfel, dacă a-L urma pe Hristos nu te-ar costa foarte mult (poate chiar totul), ai putea să te întrebi cât de reale sunt credinţa şi devotamentul tău.

Un lucru este cert însă: ce dobândim în viaţa aceasta, ce realizăm, ce devenim – toate acestea sunt trecătoare, nu durează, vor dispărea într-o zi pentru totdeauna. Spre deosebire de acestea, ceea ce câştigăm prin Isus – viaţa veşnică într-un cer nou şi pe un pământ nou – este cu mult mai de preţ decât orice ne-ar putea oferi vreodată lumea aceasta!

Gândeşte-te la toate plăcerile, bucuriile şi lucrurile bune din lumea aceasta. Ce sunt ele în comparaţie cu veşnicia petrecută alături de Hristos? Ce putem face pentru a păstra mereu în atenţie acest fapt? De ce este important să nu-l uităm niciodată?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.