CE AU ÎN COMUN ÎMPĂRĂŢIA CERURILOR ŞI EMISIUNILE TV?

„Atunci, el a luat din nou cuvântul şi mi-a zis…: «Lucrul acesta nu se va face nici prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu, zice Domnul oştirilor.»” (Zaharia 4:6)Ce ar fi dacă Împărăţia cerurilor s-ar asemăna cu o emisiune de tip „reality” – una în căutare de talente, în care, aparent, oricine din ţară care priveşte difuzarea în direct poate suna la numărul gratuit de telefon pentru a vota cu participantul preferat. Ce s-ar întâmpla dacă cerul ar putea organiza toate adunările de pe orice fus orar, astfel încât să se conecteze simultan într-o întâlnire de rugăciune mondială, în sco-pul realizării unei singure rugăciuni comune? Şi dacă am reuşi cu toţii să facem aşa ceva, care crezi că ar spera Dumnezeu să fie rugăciunea noastră? Mai multă credinţă, mai mult har, mai multă putere, mai multă dragoste, mai multe biruinţe, mai mulţi sateliţi, mai multe botezuri, mai multă lucrare, mai mulţi bani, mai mulţi voluntari, mai mult timp?

„Dacă s-ar putea strânge la un loc toate bisericile de pe pământ, strigătul rugă­ciunii lor unite ar trebui să fie pentru Duhul Sfânt. Când Îl avem, Hristos, Îndeajunsul nostru, este pururi prezent. Fiecare dorinţă a noastră ar fi împlinită. Atunci gândurile noastre ar fi acelea ale lui Hristos.” (Manuscript Releases, vol. 2, p. 24)

Este mai grozav decât un cec în alb! Când te rogi pentru Duhul Sfânt, Îl pri­meşti pe Isus, plus toate dorinţele împlinite. Ce ţi-ai putea dori mai mult?

Dacă îndeplineşte cu pasiune lucrarea aleşilor lui Dumnezeu – aceea de a trans­mite adevărul despre Isus oricărui neam, oricărei seminţii, oricărei limbi şi oricărui norod –, atunci biserica va înţelege simplul adevăr că trebuie să îşi adune forţele pentru această unică cerere în rugăciune.

Socoteşte şi tu. În fiecare secundă, pe pământ se nasc patru bebeluşi şi mor doi oameni. Aceasta înseamnă o creştere netă a populaţiei de doi oameni pe secundă, sau de un milion la fiecare şase zile, sau de şaizeci de milioane în fiecare an. Ceea ce înseam­nă că, în timp ce avem încă dificultăţi de a vorbi cu vecinul de lângă noi, populaţia lumii explodează cu un milion pe săptămână! La aceştia cine va ajunge?

Să fim sinceri. Dacă este să luăm în calcul slăbiciunile noastre pământeşti, nu există nicio şansă ca aleşii lui Dumnezeu să-şi îndeplinească vreodată misiunea la care au fost chemaţi. Punct. Singura şansă este adeverirea făgăduinţei din textul pentru astăzi – ceea ce nicio putere laică sau ecleziastică nu ar putea realiza vreodată se va face „prin Duhul Meu, zice Domnul oştirilor”. Nu este de mirare că cei aleşi sunt chemaţi să se unească într-o singură rugăciune: „O, Doamne, îndură-Te de noi, în slăbiciunile noastre, şi umple-ne cu Duhul Sfânt, pentru ca neputinţa noastră să se transforme în puterea Ta glorioasă prin Hristos! Amin!”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.