Exploratorii din Moldova participă la concursul „Cum să devii misionar?”

Știri Friday, 19 October 2018

Ca întotdeauna exploratorii din Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, inclusiv cei din Orhei, sunt activi și dornici de a-L cunoaște pe Marele Creator.

În data de 13 octombrie 2018 exploratorii din comunitatea Orhei au primit vizita exploratorilor din comunitățile Strășeni și Chișinău 1. Programul organizat a inclus cântece, poezii, piese instrumentale și împărtășiri de experiențe. Comunitatea din Chișinău ne-a relatat despre experiența pe care au avut-o în cadrul Concertului Muzical organizat în urmă cu câteva Sabate. Clubul de exploratori a ieșit în stradă oferindu-le trecătorilor câte un măr și o invitație la acest concert.

La amiază toți au avut ocazia de a participa la o masă comună la care au fost servite bucate pregătite de surori. După masă a avut loc concursul biblic pentru care a fost organizată această întâlnire: „Cum să devii misionar?”.

concursul s-a desfășurat în două etape. Prima etapă a constat în întrebări cu patru variante de răspuns. Etapa a doua a inclus 65 de întrebări din toată Biblia, la care trebuia scris răspunsul și contextul biblic. În textele biblice exploratorii L-au descoperit pe Dumnezeu ca Creator, Tată, Prieten, Sfătuitor…  Au participat, de asemenea, și membrii Bisericii locale, care au avut plăcerea de a-și verifica cunoștințele.

A fost o experiență plăcută pentru exploratori, deoarece au avut ocazia de a-și face noi prieteni și de a fi mai aproape de Dumnezeu. Din punctul de vedere al exploratorilor, astfel de evenimente au ca scop dezvoltarea spirituală și întărirea legăturii cu Dumnezeu.

Tinerii sunt viitorul Bisericii și viitorii misionari. De aceea, fiind exploratori ei au ocazia de a-L regăsi pe Tatăl Ceresc în tot ceea ce văd și ce fac. Indiferent de vârstă fiecare poate fi o unealtă în mâinile lui Dumnezeu, care are nevoie de noi în lucrarea Sa.

Dacă doriți să fiți exploratori și misionari, să descoperiți minunatele creații ale Pictorului Ceresc, vă invităm să vă alăturați celui mai apropiat Club de exploratori.

Departamentul exploratorilor Orhei

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.