5 SECRETE PENTRU A NU GREȘI ALEGEREA PARTENERULUI DE VIAȚĂ

Predici și articole Thursday, 15 September 2016

 

Chiar dacă întemeierea unei familii nu intră în planurile tale de viitor apropiat, totuși, fiecare ar dori să aibă un partener iubitor și credincios. Ce să facem pentru a nu greși în alegerea partenerului? Iată cinci condiții ce trebuie îndeplinite pentru ca ”testul compatibilității” să nu fie ”negativ”.

 

  1. Nu te grăbi

Nu zic să stai deoparte și să aștepți ca un cavaler pe cal alb sau vreo frumoasă cu păr de aur va intra deodată în chilia ta singuratică. Comunică, fă cunoștință, împrietenește-te, dar nu uita că relația trebuie să se dezvolte încet. Dar dacă se întâmplă ca din prima seară de cunoaștere fata să stea deja pe genunchii băiatului, atunci fi extrem de greu să te întorci la o relație normală. După un anumit timp, unul dintre cei doi (sau ambii) va înțelege că a făcut alegerea greșită. Dar, a rupe o relație care a mers prea departe, poate fi imposibil. Rămâneți la etapa privirilor, discuțiilor și a atingerilor nevinovate, până când nu vă veți cunoaște suficient de bine.

 

  1. Comunică

Pentru a cunoaște caracterul celuilalt nu este nevoie de apropiere fizică, ci de comunicare: descoperirea intereselor comune, grupul de prieteni, discuții, drumeții, jocuri. Din păcate, de cele mai multe ori, relațiile sexuale pun punct comunicării. Ce rost au activitățile împreună și discuțiile dacă putem găsi un loc retras și să ne desfătăm în cadrul relațiilor intime? În acest caz cei doi sunt foarte apropiați din punct de vedere fizic, dar… se cunosc foarte puțin și în viața de cuplu vor avea ”surprize” unul de la altul.

 

  1. Cunoaște-i familia

Iubitul sau iubita ta poate că nu este o copie a părinților, dar cunoașterea atmosferei în care a crescut te va ajuta să îl/o înțelegi mai bine. Dacă observi astăzi că prietenul sau prietena ta are defecte cu rădăcini în familia din care provine, cel mai probabil va trebui să le accepți pentru întreaga viață. Areeduca” ceea ce a fost format în copilărie, este, practic, imposibil.

 

  1. Învață să iubești

Sunt mulți care nu-și pot găsi partenerul ”ideal” pentru că ei înșiși nu sunt pregătiți pentru viața de familie. Nu există partener ideal. Va trebui ca în viața de familie să accepți partenerul așa cum este el, să-l ierți, să te ”ajustezi” la el, să răspunzi nevoilor lui, să-i vii în întâmpinare. Aceasta nu înseamnă pentru tine o limitare a libertății sau o înjosire. Aceasta este dragostea: a dori să faci viața celuilalt confortabilă și plină de bucurie. Dacă trăiești încă fiind condus de cuvintele ”eu” și ”pentru mine”, atunci alegerea partenerului de viață astăzi, este o greșeală.

 

  1. Întreabă-L pe Dumnezeu

 

Îți este cunoscută zicala ”Căsătoriile se încheie în cer”? Acesta este adevărul. Tu nu cunoști viitorul, dar Dumnezeu îl cunoaște. El știe ce persoană ți se potrivește și cine te poate face fericit. Cere sfatul lui Dumnezeu înainte de a-ți alege partenerul. Roagă-te pentru viitoarea ta familie. Și Dumnezeu îți va răspunde prin circumstanțe din viața ta, sfatul prietenilor sau rudelor și prin Cuvântul Său, Biblia. Trebuie doar să asculți cu atenție glasul Său. Îți doresc să fii fericit!

 

Taisia Alecseeva