Ellen White - printre cei mai citiți autori în Brazilia

Predici și articole Monday, 23 May 2016

Un nou studiu a indicat faptul că distribuirea literaturii adventiste aduce roade în America de Sud.

Oricine se îndoiește de eficiența distribuirii de literatură  religioasă, ar fi bine să i-a în considerare cazul credincioșilor Bisericii Adventiste din Brazilia.

Adventiștii brazilieni, care oferă cel mai mare număr de cărți religioase, decât oricare alți adventiști din lume, și prin aceasta și-au câștigat reputația de a o fi plasat pe Ellen G. White în rândul celor mai populari autori din Brazilia, făcând astfel din cartea misionară una din cea mai citită carte a țării.

Conform unui nou studiu făcut de  prestigiosul institut de cercetări  al Americii de Sud IBOPE, White – cofondatoarea Bisericii adventiste, este al 11-lea cel mai citit autor în Brazilia. De asemenea prin acest studiu național, s-a aflat faptul că, astăzi cartea „Unica Speranță” scrisă de evanghelistul adventist Alejandro Bullon, este pe locul 18 în topul celor mai citite cărți din Brazilia.

Erton Köhler, președintele  Diviziunii Americii de Sud, care cuprinde Brazilia și alte șapte țări, a declarat ca rezultatele subliniază importanța inițiativei de distribuire a literaturii religioase, cum este Impact Hope, când în anul 2014, membrii bisericii au distribuit  gratis 20 de milioane de exemplare „Unica speranță” în întreaga diviziune. „Unica speranță” fiind cartea misionară a Diviziunii America de Sud  în acel an.

Este o mărturie a faptului că sămânța este semănată”, a spus Köhler.

Evanghelia este predicată prin astfel de proiecte”.

Cea mai citită carte din studiu a fost Biblia, în timp ce cel mai popular autor a fost Augusto Cury, medic și psihiatru brazilian.

Studiul a fost făcut pe un eșantion de 5,012 persoane din toată țara, pe o perioadă de trei săptămâni  spre sfârșitul anului 2015. Nu s-a înregistrat nicio marjă de eroare.

Poate unele țări se îngrijorează din cauza unui declin în ceea ce privește cititul cărților, dar acest lucru nu este  motiv de îngrijorare în Brazilia. Cercetătorii au aflat că numărul cititorilor a crescu cu 6 procente din 2011 și că un brazilian obișnuit citește în medie cinci cărți pe an.

Acest lucru reprezintă o veste extraordinară pentru credincioșii adventiști, care au distribuit 130 de milioane de cărți pe parcursul ultimilor 10 ani, ca parte a proiectului Diviziunii Americii de Sud „Cartea misionară a anului”.

Practic, am oferit mai mult de o carte la fiecare gospodărie din întreaga diviziune”, a declarat Magdiel E. Pérez Schulz, asistentul președintelui Bisericii Adventiste Mondiale, care a lucrat ani de zile în Brazilia. „Cărțile misionare sunt cumpărate de către membrii bisericii, iar aceasta a devenit cea mai mare lucrare misionară a fraților noștri.”

Oferirea literaturii a devenit a doua natură pentru mulți membri ai bisericii din America de Sud. Aceștia fiind cunoscuți pentru faptul că păstrează cărți în gențile lor, în mașini și la locul de muncă astfel încât ori de câte ori se ivește o ocazie să poată fi oferite. Unii membrii ai bisericii au postat fotografii: pe social media, în care pot fi văzuți oferind cărți actorilor, miniștrilor și chiar președinților de țară.

Sabatul trecut, cei 2.4 milioane de adventiști din toată Diviziunea Americii de Sud au avut un timp mai scurt de închinare în bisericile lor și apoi au plecat să împartă cartea misionară a anului în curs „Speranța vie”. Au reușit să distribuie 18.5 milioane de cărți, sau 7.7 cărți de membru”, a declarat Perez.

Anul viitor, Ellen White și cartea anului se vor întâlni. Cartea misionară a anului 2017, va fi o adaptare după cartea „Istoria Mântuirii”.

Sursa: www.adventistreview.org