Locuitorilor din or. Bender li s-a propus să primească speranță în schimbul problemelor

Știri Tuesday, 19 March 2019

Există în această lume și speranță sau sunt numai probleme? Aceasta a fost denumirea campaniei de evanghelizare desfășurată în or. Bender și prezentată de către un oaspete special, pastorul Ruslan Drumi. Majoritatea oamenilor consideră că în jur sunt doar probleme și că nicăieri nu poate fi găsită rezolvare pentru ele. Dar la această serie de prezentări li s-a descris și cealaltă perspectivă care oferă bucurie și speranță.

În deschiderea fiecărei seri oaspeții participau la o tombolă la care aveau posibilitatea de a câștiga o carte sau o Biblie. În felul acesta organizatorii le transmiteau faptul că se bucură pentru fiecare dintre ei.

În prima seară Ruslan Drumi a povestit istoria celor mai mari ghinioniști din lume. Ca exemplu concludent el a vorbit despre Walt Disney. La începutul carierei sale de pictor a fost dat afară din industria filmului pentru că nu avea imaginație. Dar Disney nu a renunțat și după multe încercări și multă muncă și-a îndeplinit visul devenind un producător recunoscut la nivel mondial, compania sa deținând 40 % din industria de film a SUA. Prin acest exemplu Ruslan Drumi a vrut să arate faptul că și atunci când ești într-o situație fără ieșire, descurajat, dacă există un loc sau speranță în ceva sau în cineva poți depăși orice obstacol.

În cadrul următoarelor întâlniri fr. Ruslan a vorbit tocmai despre acest lucru – cine sunt cei în care putem avea încredere și ce privilegii li se oferă celor care cred și se sprijină pe o temelie solidă.

Înainte de începerea programului din cea de a doua seară a fost organizată o „Expoziție de sănătate” în cadrul căreia toți cei care doreau puteau să cunoască cele opt principii de sănătate. Iar în prezentarea sa Ruslan Drumi a povestit experiența personală în ceea ce privește stilul de viață sănătos, activitate fizică și alimentație sănătoasă. Această seară a rămas în memorie ca una în care vizitatorii au fost foarte interesați și s-au pus pe gânduri căutând metode de a-și îmbunătăți calitatea vieții.

La sfârșitul fiecărei seri surorile comunității îi invitau pe cei prezenți la o masă simplă la care oamenii puteau conversa într-o atmosferă liberă, puteau pune întrebări și puteau să se hrănească sănătos și gustos.

La încheierea întâlnirilor a fost organizată și cafeneaua de tineret la care Ruslan Drumi a răspuns multor întrebări ale tinerilor. Tinerii au putut afla multe lucruri interesante despre Ruslan Drumi nu doar ca pastor și predicator, ci și ca om, soț și tată.

La această întâlnire au fost invitați în mod special tinerii din organizația „Amicus” Chișinău. Ei au cântat împreună cu toți doritorii multe imnuri cunoscute care sunt foarte iubite de tinerii adventiști. Așa că tinerii nu s-au bucurat doar de o masă gustoasă ci și de faptul că s-au apropiat mai mult unul de altul prin cântări și proslăvirea lui Dumnezeu.

„Scaunul fierbinte” pe care a fost așezat Ruslan Drumi a fost cu adevărat fierbinte datorită mulțimii întrebărilor și răspunsurilor pe care a fost nevoit să le ofere. Prin intermediul acestei întâlniri tinerii au putut să afle nu doar în teorie despre modul în care să se comporte în diferite situații din viață, dar au putut să vadă și practic cum să le facă față. Ruslan Drumi a povestit multe experiențe din viața lui: cât timp a fost prieten cu soția lui, câți copii au și cum îi educă. Tinerii au învățat din exemplul lui faptul că atunci când dorești să Îl slujești e Dumnezeu nu există nicio situație din viață care să te împiedice, nici lipsa banilor, nici concurența.

Alexandr Crivoi

Departamentul Informații al comunității Bender

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.