Cinci comunități adventiste găgăuzești din sudul Moldovei s-au unit pentru a organiza programul „Familia fericită”

Știri Thursday, 8 November 2018

„Cheamă-Mă, şi-ţi voi răspunde; şi îţi voi vesti lucruri mari, lucruri ascunse pe care nu le cunoşti” (Ier. 33:3). Aceste cuvinte descriu cel mai bine experiența avută în desfășurarea programului „Familia fericită” la Ceadîr-Lunga. Încă din primăvară am început să ne pregătim temeinic prin post și rugăciune împreună cu cele două comunități de la Tiraspol și cu membrii de la Ceadîr-Lunga.

Pastorul Neagu Feodor Nicolaevici a fost invitat să prezinte programul „Familia fericită”. Chiar dacă prezentările erau deja făcute, ele trebuia să fie adaptate conform culturii și particularităților poporului găgăuz. În data de 13 octombrie 2018 casa de rugăciune era arhiplină locurile fiind ocupate de membrii locali, cei veniți din comunitățile vecine și de oaspeți. Aproximativ 70 de persoane au participat la conferințe. Toți cei care au venit la întâlniri au manifestat un interes deosebit și erau nerăbdători să înceapă fiecare conferință.

În prima zi muzica a fost interpretată de Angelica Vișnea. Au fost prezentate piese mișcătoare despre familie, părinți. În ochii celor prezenți au apărut lacrimi, bucurie dar și tristețe. După ce au ascultat melodiile frumoase fiecare dintre participanți a primit câte 2 CD –uri ale interpretei.

Pe parcursul celor 9 seri am avut vizitatori din cinci localități: or. Ceadîr-Lunga, s. Congaz, s. Beșghioz, s. Chiriet-Lunga și s. Gaidar. În urma acestui program 3 dintre oaspeți au hotărât să încheie legământ cu Dumnezeu prin botez. Sărbătoarea aceasta este programată pentru data de 17 noiembrie.

Slavă lui Dumnezeu! Doar El poate să înfăptuiască lucruri mari și minunate. Organizatorii programului se roagă în mod special pentru toți oaspeții.

Un tânăr pe nume Slava, era în căutarea adevărului. De mult timp studia Biblia și nu a lipsit nicio seară. În satul lui nu sunt adventiști iar el este primul care a înțeles Cuvântul lui Dumnezeu. „Credem că acesta este un început bun pentru întregul sat” – spune pastorul comunității.

De asemenea suntem recunoscători colectivului muzical din or. Vulcănești, condus de Cernev M. I. care este și directoare al școlii muzicale din oraș dar și membră activă a Bisericii Adventiste.

Ultima seară a fost organizată după modelul întâlnirilor „La o ceașcă de ceai”. Atmosfera plăcută, muzica, ospitalitatea au favorizat comunicarea și deschiderea.

Mulți au fost implicați în organizarea acestui program: colective muzicale, slujbași ai bisericii, membri. Toate acestea au fost posibile doar datorită consacrării și iubirii pentru Dumnezeu a fiecăruia dintre ei.

Membrii comunității locale îi sunt recunoscători în mod special pastorului Neagu Feodor și soției sale  care au făcut eforturi deosebite pentru ca această inițiativă evanghelistică să aibă loc.

Organizatorii programului cred că semințele semănate vor răsări și fiecare familie va deveni o familie fericită și unită.

Pastorul comunității adventiste din or. Tiraspol, Feodor Neagu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.