La Tiraspol Dumnezeu a fost lăudat pentru roadele bogate…

Știri Tuesday, 9 October 2018

În luna septembrie la Tiraspol a fost celebrată vechea sărbătoare biblică a roadelor – Sărbătoarea secerișului. În sens simbolic, mâinile lui Hristos sunt întinse pentru a ne oferi binecuvântări bogate manifestate prin roadele îmbelșugate din acest an. Modul în care a fost amenajată scena ne-a lăsat să înțelegem Cine este Cel Căruia Îi suntem datori pentru acest belșug. Poporul lui Dumnezeu, plin de recunoștință, L-a lăudat pe Creator prin cântări de bucurie pentru că El este vrednic la laudă. Muzica, imnurile, poeziile – totul a fost pentru El și despre El. La sfârșitul sărbătorii corul bărbătesc a intonat un imn la care s-a unit întreaga comunitate. Toți cântau ținând în mâini spice de grâu.

La această sărbătoare îndrăgită de toți ne-am bucurat de prezența unor oaspeți dragi, veniți de departe, Ivan și Larisa Melniciuc. Familia lor a slujit în comunitatea Tiraspol la sfârșitul anilor 90, până la începutul anului 2000. Cu umor și gingășie pastorul Ivan Melniciuc a rememorat oameni, membri ai bisericii din acele vremuri în care clădirea era plină și numărul membrilor creștea. A reamintit și zilele în care se construia cea de a doua comunitate din oraș. Ce vremuri! Aceste amintiri frumoase i-au mișcat în mod special pe cei mai în vârstă membri din sală. Experiențele impresionante i-au marcat pe toți cei prezenți și, împreună cu atmosfera plăcută, au creat o comuniune plăcută între prieteni care nu se mai văzuseră de multă vreme.

Părtășia plină de bucurie a continuat pe durata întregii zile însorite de Sabat. Sărbătoarea s-a încheiat cu o masă de părtășie, amenajată în curtea bisericii, pregătită cu multă grijă de mâinile iscusite ale surorilor.

În timp ce ne luăm rămas bun de la vară, Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru roada bogată pe care ne-a oferit-o cu generozitate.

Departamentul Informații, comunitatea Tiraspol

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.