Președintele ADRA discută problema refugiaților la Simpozionul Organizației Națiunilor Unite

Știri Monday, 26 February 2018

În ce fel se implică organizațiile de stat și cele religioase (FBO) în a scădea nivelul migrației forțate și în a-i apăra pe cei care sunt nevoiți să se refugieze? Aceste întrebări și multe altele au fost ridicate și discutate în data de 22 ianuarie la cel de al patrulea simpozion anual pe tema rolului religiei și al organizației, care se bazează pe credință în rezolvarea problemelor globale, care a avut loc la sediul Organizației Națiunilor Unite din New York.

Agenția pentru dezvoltare, refacere și ajutor (ADRA International), departamentul umanitar al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, a intervenit pe lângă sute de alte organizații religioase, reunite în cadrul Organizației Națiunilor Unite pentru a se începe un dialog deschis cu privire la mișcarea și izolarea, incluziunea și legalitatea refugiaților și a persoanelor strămutate în interiorul țării.

 Jonathan Duffy, președintele ADRA,  a fost invitat în grupul de experți care analizează aportul pe care îl aduce raportarea la credință a organizațiilor religioase(FBO)în rezolvarea problemei refugiaților, valorile pe care acestea le aduc în politică și influența lor asupra lumii.

„FBO – este o grupă de organizații nonguvernamentale care au ocazia unică de a lua legătura cu actorii locali (diferite persoane și familii care se confruntă cu crize) și cu țări în care oamenii încearcă să se așeze, a spus Duffy. Organizațiile FBO au mai multe metode prin care îi pot ajuta pe acești oameni și adesea, în situații de urgență, pot servi ca un loc de refugiu sau un loc unde se poate face față stresului „. Duffy a reamintit auditoriului faptul că în FBO ADRA „se investește mai mult pentru a putea interveni la nivel local, acolo unde resursele sunt foarte necesare”.

Această discuție s-a desfășurat pe durata întregului simpozion și încă ocupă un loc important pe ordinea de zi a ONU.

„Este greu să îi susții pe oameni, a spus Duffy. Avem Declarația de la New York și Pactul Global al Națiunilor Unite care, deși nu sunt perfecte, subliniază importanța demnității umane, dreptul omului de a administra pământul, de a primi educație și de a fi în siguranță”.

Se pare că se ridică întrebarea, a spus Duffy, în ce fel FBO pot pune în practică această politică. „Cum putem noi, ca FBO, să ne dăm votul, să punem la dispoziție instrumente și resurse pentru ca oamenii să găsească rezolvare problemelor locale – sunt domeniile pe care trebuie să le studiem”, a subliniat el.

Duffy a adăugat faptul că FBO nu include doar organizații orientate către oferirea de ajutor, ci și spre a fi o influență pentru familii, nu numai atunci când se află în criză, dar și după ce aceasta a fost depășită. „Refugiații sunt oameni ca mine și ca dumneavoastră”, a spus Duffy după ce s-a întâlnit cu oameni și familii care locuiesc în taberele de refugiați din Bangladesh. El a subliniat de asemenea nevoia ca FBO să își înalțe glasul și să continue să găsească soluții, ajutând familiile care se confruntă cu probleme.

Primul simpozion al FBO a avut loc în anul 2015, accentuând demnitatea umană și drepturile omului. Aceasta a fost și tema anului 2016, acordând o atenție deosebită prevenirii crimelor motivate de cruzimea și extremismul violent. Simpozionul din anul 2017 a avut ca temă menținerea în lume a unei atmosfere de dreptate, împlinire și siguranță. În acest an simpozionul analizează stadiul la care se află aceste procese și perspectivele lor, pentru a putea privi în viitor, au spus organizatorii.

Kimi-Roux JAMES

Resurse: logosinfo.org

După un material: Adventist Review

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.