Proiectul „O viață fără droguri!” s-a desfășurat cu succes în Cantemir

Predici și articole Monday, 19 June 2017

„Asociația pentru Sănătate, Educație și Familie din Moldova”, în colaborare cu Primăria Orașului Cantemir, a organizat Marșul Antidrog cu genericul „O viață fără droguri”. Pentru prima dată în istoria orășelului, elevii de la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir”, Gimnaziul „Mihai Eminescu” și Gimnaziul „Aleksandru Puşkin” în număr de circa 80 de persoane, au participat la această manifestație. Scopul manifestație a fost acela de a convinge elevii să trăiască un stil de viață sănătos –  fără droguri.

Evenimentul a fost precedat de seminariile antidrog „Fii altfel” care au avut loc  la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” pe parcursul lunilor aprilie-mai, 2017. Elevii claselor a X-a au învățat cum să-și construiască un viitor de succes fără droguri. După terminarea marșului, 14 elevi au primit diplome înmânate de către directorului liceului și au servit o masă dulce. Iar nouă dintre acești elevi au mai fost premiați cu dreptul de a merge pe gratis la o tabără de vară pentru tineri.

Participanții la marș au ținut în mâinile lor banere, pancarte, baloane și au scandat câteva lozinci memorabile: „Pentru o clipă de plăcere, ai o viață de durere!”, „De la zero poți pleca, astăzi este șansa ta!” și  „Un pahar și o țigară, îți fac viața mai amară”. Toți participanții la traseu au primit câte o înghețată. Organizatorii acestui eveniment consideră că marșul antidrog a avut un impact puternic pentru sănătatea elevilor, astfel încât ei vor fi motivați să trăiască o viață fără drog.

Autor: Bragaru Vlad, coordonator programe A.S.E.F.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.