Conferința biblică „O temelie sigură” v. 3.0 a avut loc în Căușeni

Predici și articole Thursday, 4 May 2017

Ziua de 29 aprilie 2017 a fost una deosebită pentru biserica și locuitorii orașului Căușeni. Dezbaterea temelor biblice și slujirea pentru societate a unit tinerii din regiunea Tiraspol.

Or. Căușeni, Moldova, aprilie 2017

În această zi însorită, caldă, de sabat, tinerii din câmpul Tiraspol s-au adunat pentru a încheia studiul cărții „O temelie sigură”, care a fost obiectul studiului lor timp de 9 luni. Acest fel de întâlniri s-a stabilit ca o tradiție a tinerilor, deoarece participanții la conferințe își pot verifica cunoștințele acumulate pe parcursul studierii doctrinelor biblice ale Adventiștilor de ziua a șaptea.

Trebuie să menționăm faptul că anul acesta s-a schimbat paradigma programului întâlnirilor – important nu este câștigarea primului loc și lupta pentru întâietate, ci participarea la conferință și verificarea cunoștințelor personale. Pe lângă aceasta, a fost introdus un element nou al concursului – lucrul pentru acasă, care constă într-o abordare creativă a unei teme. De exemplu, echipa care a avut de reprezentat tema „Misiunea bisericii rămășiței” a adus un glob pământesc, căruia i-a adăugat trei îngeri, pe care erau inscripționate cele trei solii îngerești. Toate echipele au dat dovadă de responsabilitate în înfăptuirea însărcinării primite și s-au prezentat pe măsură.

După întrebări, cântări pe echipe sau cu întreaga sală, aflarea rezultatelor, cei adunați au avut ocazia să asculte meditația spirituală condusă de liderul tineretului Uniunii Moldova Roman Chisacov, care a avut ca bază ideea că nu trebuie să ne mulțumim cu rezultate mediocre, ci trebuie să tindem spre atingerea potențialului nostru maxim.

Când meditația s-a sfârșit, tinerii au îmbrăcat vestele cu inscripția „Ziua bunătății” și, înarmându-se cu baloane și broșuri, au ieșit în oraș. Acolo ei au dăruit trecătorilor „armele” lor și i-au invitat să facă și ei fapte bune. Această zi se adaugă celorlalte zile frumoase la „activul” fiecărui tânăr participant. Iar scopul principal al fiecărui credincios este de a face Cuvântul lui Dumnezeu temelia sigură a vieții, care nu se va clătina niciodată și care îl va susține în vremuri grele.

Robert Leahu, pastor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.