Botez sub cerul senin

Știri Monday, 27 June 2016

„De îndată ce a fost botezat, Isus a ieşit afară din apă. Şi în clipa aceea cerurile s-au deschis, şi a văzut pe Duhul lui Dumnezeu pogorându-Se în chip de porumbel şi venind peste El.  Şi din ceruri s-a auzit un glas, care zicea: Acesta este Fiul Meu preaiubit, în care Îmi găsesc plăcerea.” Matei 3:16-17

Pentru Biserica Adventistă „Adelaida” din Chisinau, Sabatul din data de 25 iunie 2016 a fost unul frumos nu doar din punct de vedere meteorologic sau pentru că era Sabat ci pentru că în această zi deosebită de Sabat, alți doi copii ai lui Dumnezeu s-au născut în familia bisericii. Cerul s-a unit cu pământul în sărbătoare!

Chiar dacă experiența lor de viață este diferită, Maria- abia adolescentă, iar Iura – cu păru-i aproape grizonat, povestea acceptării lui Isus în viața lor este una care te umple simultan de bucurie dar și de tristețe.

Maria, deși la începutul vieții, dorește să își înceapă umblarea pe pământ de mână cu El, cu Isus care știe să iubească, să ocrotească , să mângăie în tristețe, durere dar care mai ales dă curaj și putere atunci când disperarea întrece puerea omenească de a trece prin greutăți. Este prima din familia ei care face acest pas, dar cât de curând va fi urmată de fratele și mama ei care la apelul făcut de pastorul Emilian Dospinescu, cu hotărâre cei doi au luat decizia de a o însoți pe Maria și de a nu sta departe de Dătătorul unei vieți împlinite.

 

De cealaltă parte îl găsim pe Iura, a cărui poveste face dovada dragostei supreme pentru Isus Mântuitorul. Deși acest pas al intrării în apa botezului îl va costa liniștea căminului, el nu a ranunțat și cu putere se ține mai departe de brațul puternic al Salvatorului, cu o nădejde pe care unii nu o pot înțelege, cu convingerea că noi familia sa, îl vom susține în rugăciune și vom mijloci neîncetat la tronul milei Sale pentru salvarea celor dragi lui.

Răscumpărătorul nostru a deschis drumul, așa ca și cel mai păcătos, cel mai nenorocit, cel mai persecutat și cel mai disprețuit să poată intra la Tatăl. Toți pot avea un cămin în locuințele pe care Isus S-a dus să le pregătească.

„Iată ce zice Cel Sfânt, Cel Adevărat, Cel ce ţine cheia lui David, Cel ce deschide, şi nimeni nu va închide, Cel ce închide, şi nimeni nu va deschide: Ştiu faptele tale: iată ţi-am pus înainte o uşă deschisă, pe care nimeni n-o poate închide, căci ai puţină putere, şi ai păzit Cuvântul Meu, şi n-ai tăgăduit Numele Meu.”  (Apoc. 3,7.8).