Papa Francisc și Patriarhul Chiril - prima întâlnire istorică

Predici și articole Tuesday, 9 February 2016

Sanctitatea Sa Papa Francisc şi Sanctitatea Sa Patriarhul Chiril de Moscova şi al întregii Rusii, se vor întâlni pe data de  12 februarie anul curent  la aeroportul internaţional José Martí din Havana, Cuba, ne comunică „Interfax”. Această întâlnire poartă un caracter istoric, deoarece până în prezent cei doi nu au mai avut o întrevedere de acest gen.  Discuția celor doi va marca o etapă importantă în relaţiile dintre cele două Biserici, dar tema comună va fi prigonirea  creștinilor din oprientul apropiat. Întâlnirea se va finaliza cu semnarea unei declaratii commune.

„Această întâlnire a Primaţilor Bisericii catolice şi al Bisericii ortodoxe ruse, pregătit de lung timp, va fi prima în istorie şi va marca o etapă importantă în relaţiile dintre cele două Biserici. Sfântul Scaun şi Patriarhia de Moscova doresc ca să fie şi un semn de speranţă pentru toţi oamenii de bunăvoinţă. Îi invită pe toţi creştinii să se roage cu fervoare pentru ca Dumnezeu să binecuvânteze această întâlnire, ca să poată produce roade bune”.

Patriarhul Chiril va vizita de asemenea Paraguai si Brazilia. Unde se vor planifica întâlniri cu liderii acestor tări.

Într-un interviu pe „Inside the Vatican”  a fost confirmată pregătirea lui Papa Francisc de la Roma de întâlnirea din Cuba cu Patriarhul Chiril, urmând ca apoi să fie prezent la o altă înâlnire în Mexic.

Sursa: polit.ru

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.