Şcoala Liderilor din Moldova

Știri Wednesday, 15 May 2024

În perioada de 9-13 mai 2024, la Centrul Creștin «Adventus» a fost organizată Școala Liderilor Departamentului Tineret din cadrul Diviziunii Euro-Asia, Conferința Generală. Școala s-a desfășurat pe teritoriul Uniunii Bisericilor din Moldova (UBM), unde au fost invitați și delegați din Armenia și Georgia.

La instruire au fost invitați lideri din toate compartimentele Departamentului Tineret: clubul „Aventurieri” și „Exploratori”, clubul „Ambasadori”, asociația studențească „AMiCUS” și liderii Departamentului Tineret.

Mottoul școlii – „ O singură echipă” – declară vădit faptul că trebuie să fim o singură echipă și să ne străduim să menținem unitatea dintre noi.

Speakerii programului care au fost invitați au fost specialiști din diferite părți ale Diviziunii noastre și nu numai: Directorul DT DEA(Departamentului Tineret din Diviziunea Euro-Asia) – Roman Chisacov; Lectorul Universității Adventiste din Zaoksky – Alexandr Lisicinîi; Pastorul – Alexei Dedov, care slujește în prezent în Muntenegru; și Liderul de tineret din Asociația Volga-Vyatka – Serghei Parfionov.

Instruirea de a sluji în Cluburi a fost predată de specialiștii din Rusia – Irina Alekseeva și Natalia Sergheeva; de specialiștii cu o vastă experiență în spate din România – familia Atomei Ruben și Mirela din Conferința Moldova, Uniunea Română, și de către directorul Conferinței DT Muntenia, Uniunea Română – Felix Mușat; și de către conducătorul proiectelor Media din cadrul DEA – Marian Maximciuc.

 

Fiecare zi a fost plină de diverse seminare ale căror subiecte au fost selectate ținând cont de nevoile și cerințele liderilor de tineret. Pe lângă seminare, a fost organizat un târg de servicii unde liderii s-au putut familiariza cu diverse proiecte. Unul dintre aceste proiecte a fost Superman sau, pur și simplu, o expoziție de sănătate adaptată pentru tineri.

De asemenea, a fost introdus un nou program de instruire pentru slujirea în club pentru directorii și mentorii cluburilor.

Merită de menționat faptul că serviciile de dimineață și de seară au fost cu adevărat inspiratoare și motivante. Pastorii Roman Chisacov și Alexandr Lisicinîi i-au încurajat pe lideri să fie activi și consacrați, să formeze o relație mai profundă și mai personală cu Dumnezeu.

Iar echipa de teatru „Vocea Tăcerii”, sub conducerea Lilianei Mării, a ilustrat prin scenete ce înseamnă să fii o singură echipă și cât de importantă este aceasta în slujirea noastră. Dorim să menționăm faptul că la program a fost prezent grupul muzical One Way Band care ne-a ajutat să-L slăvim pe Dumnezeu prin cântări. A fost cu adevărat inspirator.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru că a fost prezent cu noi în toate aceste zile și ne-a binecuvântat. Peste 200 de persoane care au fost prezente la Școla Liderilor, plecând spre casă, au mărturisit că pentru ei acest eveniment a devenit un nou început, un nou punct de plecare. Unul dintre lideri a menționat: „Dumnezeu mi-a vorbit personal, a fost uimitor !” Ce minunat este Domnul nostru!

Conducătorul Departamentului Comunicare din cadrul UBM, Leahu Natalia

 

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.