Festivalul de muzică pentru copii din or. Edineț

Новости Thursday May 2nd, 2024

Festivalul de muzică pentru copii din or. Edineț

Sâmbătă, 27 aprilie 2024, copiii din biserica AZȘ din s. Cupcini, Corjeuți, Medveja, Briceni, Bratușeni, Lipcani, Trinca,  Codrenii Noi, Halahora s-au alăturat colegilor lor din or. Edineț pentru a participa la festivalul de muzică pentru copii » Tot ce respiră să-L laude pe Domnul! Aleluia».

 Cântând la instrumente muzicale, intonând imnuri creștine, fiecare dintre copii a încercat să-l slăvească pe Dumnezeu ca un Creator Mare și Iubitor. Printre cei 70 de participanți au fost 26 de copii care au cântat la instrumente muzicale, unii dintre ei au învățat deja să acompanieze și să facă  parte din ansamblurile instrumentale.

La acest Festival, 7 copii au fost inițiați în Tineri Muzicieni. Trei dintre ei sunt din familia Samanati. Tocmai și-au anunțat  anul trecut visul lor  să studieze la școala muzicală și, pentru prima dată, depășind emoția, au participat ca muzicieni.

 Am fost mulțumiți de varietatea instrumentelor de sunet-flaut, fluer, viori, pian, chitară, acordeon și de cel mai tânăr participant care are doar 2 ani!

Programul s-a încheiat cu un apel pentru copii să învețe să cânte la instrumente muzicale. Ne-am rugat ca fiecare dintre cei 13 copii care au răspuns chemării să-și poată îndeplini visul de a deveni un tânăr muzician!

Comunitatea locală a pregătit o masă pentru toți, la care copiii au participat comunicând și împărtășind impresiile sale.

Următoarea întâlnire a copiilor la Festivalul de musică va avea loc sâmbătă-4 mai, la ora 17:00 în orașul Tiraspol.

Conducătorul Departamentului Copii, Belaia Svetlana

 

Оставить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

Этот сайт использует Akismet для борьбы со спамом. Узнайте, как обрабатываются ваши данные комментариев.