Credința ajută la vindecare

Predici și articole Sunday, 25 September 2016

La momentul actual avem la dispoziție numeroase studii despre modul în care credința ajută vindecării. S-a constatat că speranța și credința aduc nu numai însănătoșire, ci și vindecare.

Însănătoșirea este eliberarea de durere, de simptomele bolii. Vindecarea este mai mult decât eliberarea de simptomele bolii. Vindecarea are loc atunci când omul învață să accepte starea sa, când are încredere în Dumnezeu și crede că ” toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu” (Romani 8:28).

Iată un caz. O femeie de 37 ani suferea de depresie. Ea lua antidepresante de mult timp, din cauza că se neliniștea de multe lucruri. A părăsit serviciul. Își vedea viața ca o linie mereu în coborâre. I-am propus să citească din Biblie cartea Apocalipsei, unde Dumnezeu descoperă viitorul oamenilor salvați. Pacienta mea era musulmană. A zis că nu mai are nici o speranță și pentru ea totul este cufundat în întuneric, totuși a început să citească Biblia. În scurt timp pacienta a început să vadă legătura dintre boala ei și magia neagră, care o pasiona în trecut. I-am explicat ceea ce spune Biblia despre faptul că nici o putere nu ne poate ține în lanțurile păcatului, dacă noi nu dorim acest lucru. Fiind musulmană și ea credea acest lucru. I-am spus că Hristos a asigurat deja tot ce e nevoie pentru mântuire, iar tot ce se cere din partea noastră e să credem, la care ea a obiectat că și noi trebuie să facem ceva din partea noastră. I-am explicat că faptele sunt rezultatul credinței, și i-am dat cartea ”Calea către Hristos”. Peste trei săptămâni femeia a venit fericită și mulțumită. N-a mai luat antidepresante, deoarece a înțeles că depresia ei își avea rădăcini spirituale. După cinci luni s-a întors la serviciu, și-a continuat studiile și în prezent se simte bine.

S-au efectuat mai mult de 2800 de studii pentru a depista legătura dintre spiritualitate și sănătate. Este un fapt demonstrat că spiritualitatea ajută la menținerea echilibrului emoțional. Speranța nu poate fi atinsă cu mâna, dar poate fi simțită și experimentată. Dacă oamenii bolnavi își pierd speranța, atunci mor. Dacă oamenii sănătoși își pierd speranța, atunci se îmbolnăvesc.

Speranța exercită o importantă influență asupra stării noastre de sănătate. Este dovedit științific că religia este legată cu speranța în mod pozitiv. Credința noastră poate să ne întărească speranța, iar Domnul ne poate schimba viața.

Roody Brodbeck,

Medic specialist pe boli interne la Universitatea Begn

Ziarul «Ваши ключи к здоровью» № 11 (59) noiembrie 2015