1000 de persoane au participat la concertele susținute de Svetlana Malova în Moldova

Știri Wednesday, 30 October 2019

Cu câteva luni în urmă comunitățile adventiste din orașele Comrat, Bender și Bălți au planificat să organizeze concerte la care să participe cunoscuta interpretă de muzică creștină Svetlana Malova. Din gură în gură și pe rețelele de socializare vestea despre aceste evenimente s-a răspândit cu rapiditate.

Majoritatea adventiștilor cunoșteau interpreta dar nu avuseseră posibilitatea să o asculte în direct. Chiar dacă a fost invitată în ultimii trei ani să vină în Moldova, acest lucru încă nu se realizase.

În toamna anului 2019 Dumnezeu a făcut acest lucru posibil atât pentru Svetlana cât și pentru noi, cei care am invitat-o. Concertele s-au desfășurat în trei orașe din Moldova: Comrat, Bălți și Bender. Svetlana Malova a fost întâmpinată mai întâi în capitala Găgăuziei, Comrat. Cei care au dorit să o asculte a depășit numărul locurilor din casa de cultură. La concert au venit locuitorii orașului, deputații locali și administrația care i-au oferit flori solistei din partea locuitorilor orașului și i-au adresat cuvinte de mulțumire.

„Ne bucurăm că se aud piese creștine despre Dumnezeu, că oamenii cred în Dumnezeu”, a spus primarul local, Serghei Anastasov.

De asemenea domnul primar a apreciat foarte mult activitatea Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea.

Copiii care au ieșit pe scenă pentru a-i oferi flori nu au dorit să mai plece după ce au fost îmbrățișați de Svetlana. Acest lucru i-a impresionat pe cei prezenți și a oferit impresia că toți sunt prieteni vechi.

A doua zi, sâmbătă, au avut loc încă două concerte. Primul în penitenciarul din or. Chișinău și cel de al doilea în teatrul „Vasile Alecsandri” din or. Bălți. Aproximativ 500 de persoane au participat la concert în or. Bălți.

Pe lângă muzică vizitatorii au avut posibilitatea de a vedea și a cumpăra cărți de sănătate, de a primi în dar ziarul deja foarte cunoscut „Comoara ascunsă”.

Călătoria prin Moldova s-a încheiat în or. Bender acolo unde s-au întâlnit reprezentanți din toate comunitățile învecinate împreună cu prietenii lor.

În aceste trei zile mai mult de 1000 de persoane au avut posibilitatea nu doar să asculte piese interpretate de Svetlana Malova, ci și să audă istoria alcătuirii lor, experiențele cu Dumnezeu ale solistei care i-au motivat pe toți cei prezenți să meargă pe urmele lui Hristos.

Este de remarcat faptul că vocea blândă și plăcută a interpretei, cordialitatea și sinceritatea au creat o atmosferă neobișnuită și i-au fascinat pe ascultători.

Roman Chisacov, Departamentul Informații al UBM

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.