Studenții adventiști din Chișinău au organizat o sărbătoare memorabilă pentru 500 de copii din oraș

Știri Wednesday, 12 June 2019

În fiecare an voluntarii Asociației studențești „Amicus” acordă o atenție deosebită copiilor și se străduiesc să organizeze o sărbătoare deosebită pentru ei la sfârșitul fiecărui an școlar.

În acest an pregătirile au fost deosebite, totul a fost plănuit și aproximativ 30 de voluntari s-au pus serios pe lucru.

În parcul central din or. Chișinău, „Ștefan cel Mare”, erau puțini oameni de dimineață. Părinții și copiii mergeau mai întâi la locul de unde se auzea o muzică veselă și unde erau expuse spre vânzare jucării. După un timp însă toți au înțeles unde merită să se oprească și acest loc era cel în care voluntarii Asociației „Amicus” erau gata să înceapă activitățile. Sute de copii stăteau în rând pentru a participa la toate jocurile și a trece toate obstacolele și probele..

Copiilor li s-a prezentat foarte creativ istoria creării pământului – clubul de exploratori „Melhisedec” a fost foarte bine pregătit pentru aceasta. Părinții și-au înscris copiii în cluburile „Explorator” imediat ce au aflat mai multe detalii despre activitatea lor și imediat ce copiii au trecut toate probele care le-au fost propuse.

La prânz puterile îi lăsaseră și organizatorii au hotărât să limiteze numărul participanților și nu au mai făcut înregistrări.

„Eram foarte obosiți. Veneau așa de mulți copii… Nu ne-am așteptat la așa de mulți. Dar ne simțeam bine văzând că la noi erau cei mai mulți copii”,  a spus Doina, secretarul Asociației studențești „Amicus”.

„Erau foarte mulți copii și eu nici nu mai puteam vorbi. Voiam să beau ceva, să mănânc și să mă odihnesc. Dar sufletul meu era foarte fericit” – a menționat Andrei Costaș, președintele Asociației studențești „Amicus”.

Voluntarii s-au bucurat foarte mult pentru că proiectul lor a fost cel mai apreciat și plănuiesc să organizeze proiecte noi.

Roman Chisacov, Departamentul Informații al UBM

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.