O rugăciune care aşteaptă răspuns de două mii de ani

Isus le-a spus o pildă, ca să le arate că trebuie să se roage necurmat şi să nu se lase. (Luca 18:1)

Rugăciunea este mai rapidă decât poşta electronică. Ajunge la Destinatar mai rapid decât un e-mail. Totuşi noile tehnologii ne oferă posibilităţi de neînchipuit. În câteva minute, un prieten de pe alt meridian poate să-mi trimită cele mai recente fotografii ale lui sau, în câteva secunde, vocea unei persoane aflate la mii de kilometri distanţă îmi poate răsuna în ureche. Tehnologiile comunicării ne-au schimbat complet viaţa. Avantajele au fost însoţite însă şi de o schimbare a modului în care înţelegem comunicarea cu Dumnezeu.

Deşi rugăciunile ajung mai repede decât un e-mail, răspunsul lui
Dumnezeu nu vine la fel de rapid. Uneori, durează luni sau ani. E limpede că răspunsul la rugăciune nu este ca un download la internet de mare viteză. Obişnuiţi cu rapiditatea conexiunilor prin satelit, am vrea ca Dumnezeu să răspundă imediat: „Dragă fiule, ca răspuns la solicitarea ta… Cu iubire, Tata.” Cerul pare însă complet rupt de noutăţile tehnologiei de comunicare. Iar răspunsul la rugăciune vine tot ca pe vremea bunicilor, ca în Evul Mediu sau în Antichitate. Unii primesc răspunsul după luni sau ani de rugăciune. Răspunsul la rugăciunile altora a venit abia după ce ei au murit.

În această dimineaţă, să privim împreună spre o veche cameră de rugăciune, de unde se aud cuvintele: „Vreau ca, acolo unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia pe care Mi i-ai dat Tu.” Da, aţi ghicit! E camera de rugăciune a lui Isus, iar răspunsul la această rugăciune este aşteptat de două mii de ani. El nu Îi are încă pe ai Lui acolo unde Se află. Ai simţit vreodată că rugăciunea ta a fost uitată undeva, „între dosare şi cereri”, „pe biroul” Tatălui? Te invit să învăţăm împreună de la Domnul Isus despre stăruinţa în rugăciune şi răbdarea cu care se aşteaptă un răspuns. „În faţa mulţimii celor mântuiţi este cetatea sfântă. Isus deschide larg porţile. (…) Acum se împlineşte rugăciunea Mântuitorului pentru ucenicii Săi: „Vreau ca, acolo unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine şi aceia pe care Mi i-ai dat Tu.” (TV, p. 531)

Eşti gata să aştepţi la fel de hotărât?

George Müller (1805-1898) s-a rugat toată viaţa pentru cinci prieteni. Unii s-au convertit în timpul vieţii lui, iar alţii, după moartea lui.

Florin Bică, redactor, Editura Viaţă şi Sănătate

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.