Natura îi oferă fiinţei umane forţa de care acesta are nevoie pentru a supravieţui, iar omul, la rândul său, ar trebui să fie profund recunoscător şi să-i asigure o protecţie permanentă.
O înţelegere profundă a relaţiei dintre om şi natură formează o atitudine corectă, care poate contribui semnificativ la obţinerea fericirii, prosperităţii şi longevităţii reprezentanţilor societăţii umane.
Membrii Bisericii “Sion”, Chișinău 9, pe data de 1 mai, în colaborare cu reprezentanții Muzeului Etnografic, studenții de la Facultatea de Arte și Academia de Muzică au decis să facă curățenie în jurul lacului de la porțile orașului Chișinău, iazul de lângă biserica de lemn. S-au adunat aproximativ 40 persoane și destul de repede au reușit să facă curățenie în apropierea lacului. A fost invitată și grupa de adolescenți din bisericile din or. Chișinău cu care se ocupă Romașcu Aliona.
După finisarea lucrului, s-a pregătit și o masă bogată, iar studenților de la Facultatea de Arte li s-a oferit cartea anului – Tragedia Veacurilor. Apoi adolescenților li s-a ținut un master-clas de pescuit. Presbiterul bisericii, Pușcas Petru, fiind un mare amator al pescuitului, le-a descoperit unele secrete ale pescuitului. Apoi adolescenții s-au jucat împreună. Părinții au fost foarte recunoscători pentru că ne-am gândit la copiii lor și au avut parte de o zi nu doar frumoasă, ci și utilă pentru societate.
Pastorul bisericii Chișinău-9, «Sion», Romașcu Iulian