Adventiștii din or. Cahul întind o mână de ajutor oamenilor nevoiași în perioada de pandemie

Știri Thursday, 23 April 2020

Epidemia virusului COVID-19 a întors pe dos întreaga lume. Pandemia continuă să schimbe modul obișnuit de viață al oamenilor, indiferent de apartenența lor etnică, socială, religioasă sau statut financiar. Însă chiar și în acest timp de instabilitate, frică și o aparentă deznădejde, Dumnezeu descoperă noi metode și posibilități pentru slujire și bunăvestire.

În acest timp dificil, comunitatea „Emanuel” din or. Cahul a început să înalțe rugăciuni fierbinți pentru situația actuală din țară, fără a uita despre ajutorul aproapelui. Biserica și-a propus drept scop, în primul rând, să ofere ajutor și să protejeze de la eventuala infectare pe cei în vârstă și cei nevoiași din biserică. Datorită ajutorului membrilor bisericii și donațiilor externe, ei au primit produse alimentare necesare pentru perioada regimului de carantină. În afară de aceasta, biserica are grijă ca ei să primească medicamente necesare, produse de igienă personală, măști de protecție, iar copiilor le-a fost asigurat procesul de studii on-line.

În parteneriat cu primăria orașului Cahul, comunitatea asigură produsele alimentare pentru locuitorii orașului – persoanele în vârstă, familiile cu mulți copii, familiile rămase fără surse de venit în perioada regimului de carantină. Familiile care au primit ajutor, cu lacrimi în ochi, au mulțumit voluntarilor comunității, care își împărtășeau istoriile: „Nici nu vă imaginați ce mare ajutor e pentru noi”; „Astăzi e sărbătoare, iar unicul fel de mancare al copilului meu sunt niște paste”. În total, comunitatea a distribuit 50 de pachete alimentare. Acest proiect va dura până la momentul finisării regimului de carantină în țară.

Spitalul Raional Cahul a primit o donație din partea Bisericii Adventiste din or. Cahul – 100 de viziere de protecție și 100 de măști reutilizabile. „E o perioadă dificilă pentru spital, ne bucurăm și suntem recunoscători pentru orice fel de ajutor pe care îl primim” – cu aceste cuvinte de mulțumire, asistenta medicală superioară a spitalului li s-a adresat reprezentanților bisericii adventiste.  

Tinerii comunității nu rămân în urmă cu noile inițiative – zilnic tinerii petrec întâlnirile de tineret și orele de rugăciune cu ajutorul aplicației ZOOM, la fel, comunitatea acordă ajutor psihologic persoanelor în nevoie.

Abel Havreșciuc, pastorul comunității „Emanuel”, or. Cahul:

„Un prieten drag mi-a spus: «Am văzut că predicați un altfel de predici – predici diferite, cu mâncare în portbagajul mașinii pe care o împărțiți cu cei nevoiași din biserică. Aceste predici sunt mai puternice și mai eficace, aceasta este adevărata religie!»

În momentul când ușile bisericii s-au închis, am fost uimit de multitudinea de oameni care se gândeau la alții, la cei care erau în nevoie. Pentru toți e greu, însă adevărata față a creștinilor bisericii „Emanuel” din Cahul s-a văzut când nu s-au uitat la folosul lor, la nevoile lor, ci s-au interesat de cei care o duc mai greu.

În fiecare zi eram pe drumuri, ducând pachetele cu produse alimentare și lucruri de primă necesitate. Perioada aceasta dificilă ne-a adus aminte să prețuim ceea ce avem, să privim la cei care au mai puțin cu milă și să vedem cum binecuvântarea lui Dumnezeu se înmulțește atunci când împarți cu alții.

Avem încă multe drumuri de făcut, la multe familii de ajuns, dar mergem înainte, știind că Dumnezeu va purta de grijă”.

Departamentul Comunicare, comunitatea „Emanuel”, or. Cahul

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.