Ziua 14 – Curățiți prin foc- 09 aprilie 2020

Anunt Thursday, 9 April 2020

Apelând la Isus în nevoia noastră urgentă!

Eu socotesc că suferinţele din vremea de acum nu sunt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare, care are să fie descoperită faţă de noi. Romani 8:18

„Prin încercări și prigoană, gloria — caracterul — lui Dumnezeu este descoperită în aleșii Săi. Credincioșii în Hristos, urâți și prigoniți de lume, sunt educați și formați în școala lui Hristos. Pe pământ, ei merg pe cărări strâmte, sunt curățiți în cuptorul durerii. Ei Îl urmează pe Hristos prin lupte aspre; îndură lepădare de sine și trec prin dezamăgiri amare; dar, în felul acesta, ei învață, fac cunoștință cu blestemul păcatului și privesc cu scârbă asupra lui. Fiind părtași ai suferințelor lui Hristos, ei pot să privească dincolo de negură, către slavă, și să spună „eu socotesc că suferințele din vremea de acum nu sunt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare care are să fie descoperită față de noi”. Romani 8, 18.” Faptele apostolilor, p. 576

Întrebări de meditat

Ce este slava despre care vorbește Romani 8:18? De ce sunt utile încercările și suferințele pentru a ne curăța? Ce ai aflat despre tine prin încercările din ultimele săptămâni? Îți recunoști puncte slabe din caracter pe care nu ți-ai dat seama că le-ai avut? Cum te rogi ca Dumnezeu să te facă să crești în această perioadă dificilă?

Motive de rugăciune – joi, 9 aprilie 2020

  1. Rugați-vă pentru viziune cerească ca să putem vedea dincolo de mormânt, dincolo de durerea, suferința și greutățile acestei vieți, pentru a vedea răsplata cerească care îi așteaptă pe cei care sunt credincioși până la sfârșit.
  2. Rugați-vă pentru înțelepciune pentru pastori și administratori, în timp ce ei încearcă să mângâie, să încurajeze și să conducă în mijlocul haosului.
  3. Rugați-vă pentru copiii noștri care nu mai merg la școală și mai ales pentru cei care se bazau pe mesele primite la școală. Rugați-vă ca Dumnezeu să ridice creștini plini de grijă pentru a găsi modalități de a-i hrăni în acest timp de criză.
  4. Rugați-vă ca dragostea lui Dumnezeu să ne umple atât de mult, să ne miște să ne zdrobească din nou inimile, încât să nu o putem păstra doar pentru noi, ci să o împărtășim cu cei care nu au nicio speranță.
  5. Rugați-vă să înțelegem și să împărtășim activ solia ”Îndreptățirii prin credință” și că ne găsim odihnă în neprihănirea lui Isus.

Pentru aprofundare – Sugestii pentru studiu suplimentar în această săptămână:

  • Ellen White, Calea către Hristos, capitolele 2 și 3
  • Îndepărtează spărturile ”spirituale” din cartea Îndrăznește să ceri mai mult  de Melody Mason

Dacă vrei să ne rugăm pentru tine, te rugăm să ne trimiţi cererea ta prin intermediul formularului de aici.

Traducere: Adina Păltineanu 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.