190 de lideri de tineret din Moldova au participat la școala de instruire pentru o slujire eficientă

Știri Wednesday, 20 November 2019

În perioada 1-3 noiembrie 2019 a fost organizat un eveniment mult așteptat în cadrul slujirii tinerilor din Moldova. De mai mulți ani se depun eforturi pentru dezvoltarea cluburilor „Aventurieri” și „Explorator” pentru ca să li se poată prezenta copiilor din Moldova posibilitatea de a învăța, de a-și dezvolta creativitatea, de a afla valorile biblice morale. Dar, așa cum se întâmplă de cele mai multe ori, nu aveam suficienți voluntari și lideri, oameni care să își consacre capacitățile și puterile pentru a le sluji copiilor și tinerilor.

După ce au fost lansate invitații mai multe luni, 190 de persoane și-au manifestat dorința de a se implica în slujirea pentru tineri și au venit la Centrul Multifuncțional de la Rezina.

Fiecare dintre participanți a putut alege direcția de slujire care i se potrivește. Au impresionat în mod deosebit prezentările invitatului special al evenimentului, conducătorul slujirii tinerilor din cadrul Uniunii de Conferințe din România,, Gelu Poenariu, care i-a ajutat pe lideri să înțeleagă cel mai important aspect al lucrării lor – influența pe care o au asupra celorlalți. Au fost prezentate spre discuție teme importante cum ar fi: specificul generațiilor actuale de tineri, principiile alcătuirii echipei pentru slujire.

Liderii au fost împărțiți în 4 grupe și fiecare a putut să studieze compartimentul pe care l-a ales dar în Sabat după-amiază  toți s-au unit pentru a discuta despre posibilitatea implementării și dezvoltării programului „Ambasador” în Moldova și pentru a studia specializarea „Apariția Biserici Adventiste”. La această întâlnire liderii au putut să afle multe istorii interesante din viața pionierilor bisericii.

Sabatul s-a încheiat cu prezentarea proiectului „Aleea științei”. Mulțimea experimentelor i-a încântat pe lideri, care au fost interesați de proiect și au manifestat dorința de a face un astfel de proiect și în localitățile lor.

Timpul a trecut foarte repede și nu puteam să ne despărțim fără a face concluziile. Mai mult de 70 de instructori au fost învestiți pentru a conduce clubul „Explorator” și mai mult de 100 pentru a sluji tinerilor.

Organizatorii școlii de instruire a liderilor slujirii tinerilor Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru un nou suflu de putere și pentru voluntarii care au hotărât să influențeze în mod pozitiv viața tinerilor.

Roman Chisacov, Departamentul Informații al UBM

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.