La Chișinău s-a desfășurat programul „Familia fericită garanția unei biserici fericite”

Știri Monday, 21 October 2019

„Familia fericită garanția unei biserici fericite” – acesta a fost mottoul sub care s-a desfășurat evenimentul din comunitatea numărul unu de la Chișinău.

Pentru prima dată a fost organizat un astfel de program în incinta comunității numărul unu din Chișinău, situată pe strada Bernardați, 22. Organizatorii au depus toate eforturile pentru ca toate familiile, toți prietenii și oaspeții să se simtă liberi, importanți și să se bucure de timpul petrecut în părtășie.

Întâlnirea a început cu un imn cunoscut de toți cei prezenți. Familiile și prietenii lor au fost primiți într-o sală frumos amenajată în care domnea o atmosferă plăcută și prietenoasă. Bineînțeles că nu a lipsit mâncarea gustoasă care a fost servită cu bucurie tuturor celor prezenți. De asemenea a fost amenajată o masă pe care se aflau tot felul de dulciuri și bunătăți și, desigur, un ceai aromat.

Bărbați și femei și-au reamintit ce sunt jocurile de masă care i-au ajutat să înțeleagă mai bine tema. Aceasta a fost prima însărcinare. Fiecare cuplu trebuia să rezolve un puzzle foarte greu. A fost nevoie de efort și de lucru în echipă. Tema de bază a serii a fost cum pot fi înțeleși bărbații sau femeile și ce este important pentru fiecare dintre ei, cât este de important să lucrăm împreună, să înțelegem puzzle-ul celuilalt și să învățăm să combinăm ceea ce pare a se potrivi, chiar dacă nu reușim mereu să atingem acest ideal. Câteva familii au reușit să rezolve foarte repede însărcinarea propusă iar cei care nu au reușit, vor avea șansa să termine la întâlnirea viitoare.

A fost alocat timp și pentru expunerea gândurilor participanților, pentru întrebări și împărtășirea experienței personale. Dar nu se putea să lipsească tehnologia modernă. Clipurile tematice i-au ajutat pe cei prezenți să înțeleagă diferite situații și să însușească mai bine tema serii. Atmosfera neformală a favorizat discuțiile și meditația asupra lucrurilor importante pentru ca mai apoi fiecare să depună efortul de a aplica cele învățate în propria viață.

Chiar dacă întâlnirea a durat mai multe ore timpul a zburat repede și au fost activități interesante. Era evident că toți s-au încărcat cu energie pozitivă, bună dispoziție și au plecat de la acest eveniment pe deplin fericiți.

Organizatorii plănuiesc să existe lunar astfel de întâlniri pentru cupluri pentru ca familiile să cunoască ceea ce nu știu, să afle lucruri noi și să fie împreună.

Departamentul Informații al comunității „Betel”, or. Chișinău

Barbă Natalia

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.