Zi de sărbătoare la Hîncești

Știri Monday, 29 July 2019

La data de 20 iulie 2019 la biserica adventistă din Hîncești a fost iarăși zi de mare sărbătoare. În primul rând a fost sărbătoare de Sabat, iar în al doilea rând, ceea ce l-a făcut acest Sabat să fie cu totul remarcabil este sărbătoarea botezului.

Cinci suflete s-au renăscut din nou prin apa botezului și au declarat în fața întregului Univers, în fața rudelor și a bisericii dorința lor aprinsă de-al urma pe Hristos și de a sluji celor în nevoie până cînd Domnul va veni să ne ia cu El la cer. Serviciul botezului a fost înfăptuit de către pastorul comunității Nicolae Gudumac,  și de prezbiterul Ion Bordeianu care a oficializat botezul  fiului sau.

Nespus de mult ne bucurăm pentru faptul că printre cei care au luat această decizie importantă sunt patru tineri, care s-au consacrat slujirii lui Hristos chiar la început de cale a vieții. 

Cu această ocazie corul bisericii din Hîncești au cântat din toată inima imnuri de slavă la adresa lui Dumnezeu, la fel, grupuri formate din tineri din comunitatea Hîncești, dar și din comunitatea Buțeni și un grup de bărbați au intonat ode de osanale și bucurie pentru Hristos.

Părtași la această sărbătoare deosebită au fost și prietenii dragi comunității din Hîncești: Fratele Dorel Galan cu familia și baritonul Cezar Mititiuc din România,si vicepresedintele Uniunii Bisericii Creștine Adventiste de Ziua a Șaptea din Moldova, pastorul Ilie Vîlcu a fost alături de noi si au venit cu mesaje bogate spiritual din partea lui Dumnezeu, amintind tuturor despre prioritățile din viața unui om și despre lucrurile care cu adevărat contează să le facem atunci când Dumnezeu ne cheamă. Nu în ultimul rând, au vorbit despre alegerile noastre, care ne eliberează din robia păcatului și ne fac mai spirituali și mai evlavioși.

Au urmat poezii, piese instrumentale la saxofon și pian, iar la sfărșitul sărbătorii a fost exact conform frumoasei tradiții de la Hîncești – o masă de părtășie cu bucate gustoase și sănătoase, pregătite cu multă dragoste de către surorile comunității din Hîncești.

Victor Bufteac

Departamentul de informații BAZȘ Hîncești.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.