Naștere din apă și din Duh în temniță

Știri Friday, 12 July 2019

Pe 23 iunie curent în penitenciarul de  femei din satul Rusca a  fost oficiat botezul unui suflet prețios care s-a alăturat  Bisericii AZȘ pentru a  spune lumii  Vestea cea bună a Împărăției lui Dumnezeu.

În acea  zi toridă de  iunie,   Irina Gumeniuc,    după lungi frământări și analize, copleșită de adevărul biblic și ne mai împotrivindu-se iubirii divine, a intrat în apa botezului. Și a făcut lucrul acesta în mod public, în prezența a  zeci de martori.

Spațiul curții  din fața  cantinei a fost transformat    în sală fără pereți, cu rânduri drepte de  scaune pe care ședeau martorii vizibili – prietenele,  colegele, surorile  bisericii locale, oaspeți   din libertate. De sub umbra deasă a copacilor, se putea vedea cerul senin, atât de senin, încât puteai întinde mâna și se părea că-l atingi. Spațiul răsuna de imnuri de laudă cântate voios de frații și surorile  din Buțeni, Hâncești, Chișinău. După un ropot puternic de aplauze,   pastorul Pavel Gârleanu roagă asistența  să-și exprime  susținerea prin cuvântul ”Amin” și primește un răspuns  afirmativ.  Atmosfera vibrează de imnuri și versuri  închinate Domnului. Prezența mamelor  cu copilași în brațe o face deosebit de  intimă și umană.

Pastorul Nicolae Gudumac  vorbește în  cuvinte  simple și convingătoare despre marele dar divin – iubirea  necondiționată pe  care o poate  avea orice  persoană.  Dumnealui citează din  Scriptură despre semnificația  botezului prin scufundare deplină, la vârsta când omul conștientizează starea lui păcătoasă și când alege să moară pentru păcat și să învie împreună cu Isus la o viață dedicată Domnului și semenilor.

Pastorul capelan Dumitru Juravliov o invită pe Irina în față pentru a răspunde public la întrebări clarificatoare  și a-și mărturisi credința.  Una din întrebări se  referă la stilul sănătos de  viață, abandonarea unor vicii ce distrug corpul uman pe care Dumnezeu l-a  creat  să fie templul Său. Înainte ca Irina  să deschidă gura pentru răspuns, asistența strigă în cor: ”Nu fumează!”   Actul botezului are loc într-o liniște profundă. La ieșirea din apă, răsună cântece de glorie și pace.

  • Lung și întortocheat a fost drumul meu spre Isus, a mărturisit Irina.  Acum am liniștea și pacea după care am tânjit o viață întreagă. Îi mulțumesc Domnului pentru iertare, nu mai plec de lângă El.

Sărbătoarea continuă în sala spațioasă a  casei de  rugăciune care devine neîncăpătoare. Pastorul Juravliov amintește celor prezenți cum dorește Dumnezeu să fie credincioșii: o pildă  pentru semeni în vorbire, purtare, dragoste, curăție (1Timotei 4:12). Zecile de  femei  primesc  mâncare gătită acasă de surorile și  frații  veniți în  vizită. Iar atunci cînd sa făcut chemarea „Cine din voi dorește să urmeze pilda domnului Isus și să se boteze.”, cinci condamnate au ieșit în față și pastorii prezenți sau rugat pentru ele. Slăvit să fie Domnul pentru purtarea de grijă și călăuzire în această lucrare, cu oamenii privați de libertate.

 Maria  Cioaric,

Departamentul Comunicare

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.