Exploratorii de la Brătușeni și Halahora au participat la o lecție interesantă desfășurată la muzeul de istorie locală din or. Edineț

Știri Wednesday, 20 February 2019

În data de 17 februarie cluburile de exploratori de la Brătușeni – „Amos” și Halahora – „Emanuel” au vizitat Muzeul de istorie locală din orașul Edineț. Copiii au putut vedea trei secțiuni ale muzeului: naturală, istorică și etnografică

În secțiunea de istorie naturală copiii au putut admira câteva specii reprezentative ale florei și faunei locale aflate în cartea roșie a Republicii Moldova. De o atenție deosebită s-au bucurat mineralele care au fost extrase și încă se extrag din solul țării. La secțiunea etnografică ghizii au prezentat tradițiile și cultura strămoșilor noștri, îndeletnicirile lor, portul lor și scene din viața lor zilnică. Partea de istorie a fost mai captivantă pentru exploratorii mai mari. Aici au putut vizita „Sala războiului” în care erau prezentate o mulțime de exponate din perioada războiului și din perioada postbelică: uniforme militare, arme, fotografii, ziare ale acelor ani. Copiii au putut să întrebe orice era legat de această temă și au primit răspunsuri competente. Când au plecat de acolo erau mai bogați din punct de vedere intelectual dar și emoțional.

Iată ce au declarat ei după excursie: „Mi-a plăcut totul foarte mult. Ghizii au fost foarte amabili și prietenoși. Au răspuns tuturor întrebărilor noastre. Cel mai mult mi-a plăcut încăperea în care erau expuse animalele. Parcă eram într-o grădină zoologică în care totul era fără viață. Cu siguranță voi merge să mai vizitez acest muzeu” – a spus Alexandru Costaș care are 12 ani.

„Parcă eram pe vremea războiului și trăiam viața oamenilor de atunci. Acum pot să spun cu toată încrederea că viața noastră este mult mai ușoară. Mi-aș dori să mai vin aici” – ne-a împărtășit Roșca Elvira, 14 ani.

Exploratorii continuă să cunoască lumea înconjurătoare, pregătindu-se să devină cetățeni și creștini buni.

Conducătorul clubului „Licurici”, s. Halahora, Șerbatiuc Angela

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.