Istoria familiei White a fost dată ca exemplu cuplurilor din or. Bender

Știri Tuesday, 29 January 2019

În data de 20 ianuarie a fost organizată la Bender o întâlnire a familiilor. Acest eveniment a fost prezentat de familia Chisacov, Roman și Tatiana. În cadrul acestei întâlniri a fost analizată viața de cuplu a familiei White, James și Ellen. Bazându-se pe experiența acestei familii deosebite, fratele Roman și sora Tatiana au prezentat dificultățile din cadrul vieții de cuplu. Asupra familiei White s-au abătut foarte multe probleme și greutăți. Începând cu momentul în care s-au cunoscut și până în ultimele clipe ale vieții lor de familie au trecut prin încercări dar și prin nenumărate momente de bucurie. Cuvintele unei cântări spun: „În viață există multe momente de întâlnire și despărțire/ Nimeni nu le știe, doar Dumnezeu”. În același fel începe și viața de familie, cu o întâlnire. Prima întrebare care le-a fost adresată familiilor a fost aceasta: cum v-ați cunoscut? Din răspunsurile foarte diverse care au fost date am înțeles că viața este imprevizibilă și că „persoana potrivită” poate fi întâlnită în cele mai neașteptate locuri.

Familia White a petrecut cea mai mare parte a vieții călătorind cu diferite mijloace de transport: cu diligența, cu feribotul, cu trenul. Tot așa este și în călătoria vieții de familie, cei doi trec împreună prin suișurile și coborâșurile vieții.

Unul dintre concursurile serii a constat în a separa după culoare o mulțime de piuneze. Chiar dacă ele puteau răni mâinile și puteau zgâria dacă familia lucra împreună manifestând înțelegere unul față de celălalt cele mai dureroase probleme și cele mai grele puteau fi rezolvate.

Una dintre problemele cele mai delicate în fiecare familie este cea care vizează banii. Familia White a trecut printr-o criză financiară foarte mare. Chiar dacă trăiau într-o sărăcie lucie au fost mereu dispuși să îi ajute pe cei care le cereau ajutorul. Este un exemplu concludent al modului în care se poate desfășura viața familiilor contemporane. Chiar dacă nu sunt foarte bogați, membrii acestor familii pot ca prin muncă și perseverență să primească binecuvântarea lui Dumnezeu în așa fel încât pâinea și apa să nu le lipsească.

Chiar dacă în majoritatea familiilor problema banilor ocupă un loc de frunte, nimeni nu poate să nege faptul că modul în care sunt educați copiii este pe primul loc. Familia White și-a educat copiii în supunere deplină și în temere față de Dumnezeu, manifestând în același timp iubire sinceră față de ei. Istoria vieții copiilor din familia lui James și a Ellenei White este plină de evenimente dar are și părțile ei tragice. Din cei patru fii doi au murit, unul la vârsta de 16 ani iar celălalt foarte devreme, pe când avea doar 3 luni. Ellen White spunea următoarele cuvinte referindu-se la acest episod tragic: „Am îndurat cu mare greutate această pierdere, dar nădejdea că ne vom reîntâlni în dimineața învierii a așternut pacea în inimile noastre!”.

Prin toate încercările, chiar și atunci când James a fost bolnav, ei nu au încetat să aibă încredere unul în celălalt. Totdeauna s-au încurajat, s-au întărit și s-au iubit unul pe altul. James White s-a străduit să aducă tot ceea ce este mai bun în familia sa pentru a ușura munca soției, iar Ellen făcea tot ceea ce era posibil ca să folosească tot ceea ce achiziționa soțul ei pentru a face viața familiei lor să fie mai bună.

La încheiere fratele Roman i-a rugat pe fiecare dintre cei prezenți să scrie pe o foaie o promisiune pentru partener. Aceasta putea să conțină promisiunea cumpărării unui fier de călcat sau a unui cuptor cu microunde, dar și dorința de a face ca familia să fie mai puternică, iubirea să fie veșnică și viața lor împreună să fie una fericită.

Această întâlnire a reamintit familiilor cât de importantă este relația dintre ei și că ar trebui să își amintească mereu motivația care a stat în spatele hotărârii de a-și uni destinele. În cuvintele de rămas bun familia Chisacov a spus că dorește ca fiecare familie să rămână legată de Dumnezeu.

Departamentul Informații, or. Bender, Crivoi Alexandr

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.