Cum să te înțelegi cu tine însuți și cu semenii

Știri Friday, 7 December 2018

Un grup de deținute din penitenciarul Rusca au beneficiat sâmbătă, 1 decembrie 2018, de răspunsuri la întrebări ce și le-au pus nu o singură dată: cum ar putea comunica eficient cu semenii, fiind constrânse să se afle împreună mult timp în spațiul închis al penitenciarului?
Răspunsurile au venit din partea pastorului Dumitru Juravliov, a psihologilor creștini Eugenia Caracaș și Mariana Caracaș . Spre mirarea, dar și bucuria lor, femeile au aflat că știința a descoperit și recunoscut că există o cale sigură spre fericire și aceasta depinde de relația individului cu Dumnezeu. În baza unor istorii cu personaje biblice, capelanul Dumitru Juravliov a prezentat adevăruri acoperite de uitare și neglijență, dar care, trăite în viața de zi cu zi, conduc spre împlinire și bucurie. Unul dintre acestea este formarea și menținerea unei legături cu Dumnezeul cel viu și adevărat prin abandonarea dumnezeilor străini, renunțarea la fapte urâte, împăcarea cu semenii. Prezentarea Eugeniei Caracaș a continuat tema prin dovezi medico-științifice. Astfel, audiența a aflat de existența unei științe noi – sacroterapia – care presupune vindecarea prin credință, rugăciune și post. Doamna Eugenia Caracaș s-a oprit detaliat asupra legăturii intrinseci dintre starea spirituală, sufletească și fizică a omului, arătând cum poate suferi sănătatea fizică și starea sufletească dacă este deteriorată relația cu Dumnezeu. Totodată, a oferit și remediul: cum să dobândești credința, cum să te rogi eficient, cum să postești ca să te bucuri de sănătate fizică și vigoare sufletească.
Prezentările au continuat cu tema comunicării eficiente între semeni disecată accesibil și interactiv de doamna Mariana Caracaș. După ce au aflat metodele potrivite de comunicare, doamnele au fost invitate să joace rolul unor personaje în cazuri concrete și au făcut-o cu mare plăcere, analizând mai apoi împreună pașii greșiți și remodelând situația doar printr-o comunicare reușită.
După instruirea de astăzi, mi-am dat seama de unele lucruri foarte importante. În orice situație, chiar când te simți deprimată, dacă slujești semenilor, scapi și tu de multe neplăceri și boli, a mărturisit L.
Eu am înțeles că Dumnezeu, prin Biblie, este preocupat foarte îndeaproape de bunăstarea oamenilor și chiar oferă recomandări și învățături concrete. Vreau să studiez Sfânta Scriptură pornind de la această înțelegere și cred că voi scăpa de problemele care mă măcinau până acum, a declarat V.
Ca o împlinire a celor prezentate și ca o dovadă a slujirii dezinteresate, femeile beneficiare s-au bucurat de cântările interpretate de Natalia Copetinschii și de un prânz copios cu bucate gătite acasă de membrii bisericii din Călărași.
Maria Cioaric,
Departamentul Comunicare

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.