Secerișul toamnei la Corjeuți

Știri Thursday, 18 October 2018

,,Și un înger a ieșit din Templu și striga cu glas tare Celui ce ședea pe nor: ,,Pune secera Ta și seceră, pentru că a venit ceasul să seceri și secerișul pământului este copt.” (Apocalipsa 14 :15).

Pe data de 13.10.2018 în Biserica Adventistă din satul Corjeuți a avut loc Sărbătoarea Secerișului. La sărbătoare au fost prezenți oaspeți din Chișinău cât și din localități mai apropiate, dar și prieteni din sat. Începând cu istoria Secerișului de pe timpul poporului Israel și terminând cu Marele Seceriș făcut de îngerii din Apocalipsa, programul a fost destinat să amintească ca în curând, foarte curând Domnul Secerișului Revine și întreaga lume trebuie să fie pregătită.

În cadrul Sabatului Secerișului toate serviciile divine au fost susținute de către tinerii din biserică. La ora de rugăciune s-a relatat istoria eroilor Bibliei ca Avraam, Ana și David, persoane ce sunt pentru noi exemple de urmat atât în rugăciune, cât și în ascultarea lor deplină față de Dumnezeu. Programul a început cu cântarea corului care ne spune că  ,,Orice zi e-o nouă cale”, calea pe care ne ghidează Dumnezeu. În continuare au urmat cântări și poezii de laudă la adresa lui Dumnezeu, care au accentuat faptul că El este Cel care ne ajută, ne susține în orice moment și ne iubește cu o dragoste de care trebuie să afle întreaga lume. Unii oameni spun deseori că nu au motive de mulțumire la adresa lui Dumnezeu, sceneta prezentată de tineri a avut menirea să ne amintească faptul că dacă mergem, auzim, vedem, avem ce să mâncăm, cu ce să ne îmbrăcăm, dacă avem o casă în care locuim și, nu în ultimul rând, ne bucurăm de jertfa salvatoare a Domnului Hristos atunci suntem cei mai bogați oameni din întreaga lume! La încheierea programului copilașii au dăruit cărți și semne de carte membrilor bisericii și oaspeților prezenți.

Prin predica ținută de pastorul local, Perciun Oleg, a fost conturată ideea că suntem la sfârșit de drum și Marele Seceriș e aproape. Trebuie să ne hotărâm ce vrem să fim, grâu sau neghină, de partea cui vrem sa fim la Seceriș!

Ca în fiecare an culorile toamnei și Sărbătoarea Roadelor ne-au amintit că noi suntem pe acest pământ doar călători și că Patria cerească ne așteaptă. Fiecare dintre noi este trecător la fel ca frunza unei toamne, timpul nu cruță pe nimeni de aceea noi trebuie să facem roade vrednice de pocăința noastră.

Misionari purtați spre patru zări speranța vie

Și zborul vostru să fiți siguri, va fi un zbor spre veșnicie!

Departamentul Informații Corjeuți

Ursu Roman, Groza Valeria

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.