Școala creștină „EXCELSIS” și-a deschis porțile pentru școlari și preșcolari

Știri Friday, 21 September 2018

Mulți ani a fost discutat subiectul deschiderii unei școli creștine la Chișinău. De multe ori au fost adunați părinții și s-a propus formarea unui grup de inițiativă care să lucreze pentru deschiderea școlii. Dar vremurile și împrejurările i-au făcut să dea înapoi atât pe părinți cât și pe conducători.

În primăvara anului 2018 comitetul Uniunii de Biserici din Moldova a făcut un pas important prin hotărârea de a oferi clădirea Uniunii pentru ca aici să fie deschisă o școală creștină și prin începerea activității de formare a bazei normative și pedagogice în vederea deschiderii viitoarei școli.

Această activitate i-a fost încredințată responsabilului Departamentului Educație din cadrul Uniunii, Moldovanu Andrei.

Majoritatea specialiștilor care ar fi trebuit să își dea acordul pentru funcționarea școlii și să facă anumite lucrări, spuneau cu încăpățânare că școala nu va putea funcționa înainte de începutul anului școlar viitor, 2019-2020.

Lucrările de renovare a clădirii și de dotare cu materiale și mobilier necesare școlii au continuat zi și noapte. În august încă nu erau gata toate documentele care le-ar fi permis copiilor să se transfere din școlile în care învățau, în noua instituție.

A fost un timp de emoții și rugăciuni speciale. Dar viața trăită cu Dumnezeu este o binecuvântare care se descoperă prin experiențe și minuni.

Astăzi putem spune cu încredere că Dumnezeu a făcut o mare minune. În ciuda tuturor legilor, prognozelor oamenilor de afaceri, experienței practice, școala „EXCELSIS” și-a deschis porțile pentru 80 de copii, de la clasa I până la clasa a VIII-a. Au fost formate și două grupe de preșcolari: una pentru copiii de 3-4 ani, iar cealaltă pentru cei de 5-6 ani.

Astăzi sunt mulți copii înscriși pe lista de așteptare, pentru că edificiul nu este încăpător pentru mulțimea celor care doresc să se înscrie în grupele preșcolare, iar locurile în celelalte clase sunt aproape pline.

„Am văzut călăuzirea lui Dumnezeu. S-a întâmplat imposibilul. Domnul a deschis drumurile și inimile oamenilor. Astăzi copiii nu doar că vin la școală, dar nu vor să plece de aici. Avem profesori extraordinari, profesioniști. În colectiv este o atmosferă plăcută. Copiii sunt cei mai importanți pentru noi și fiecare simte că este deosebit. Continuăm să lucrăm pentru ca fiecare copil să simtă că este special și să își poată dezvolta potențialul pe care i l-a dat Dumnezeu. Putem spune cu încredere că avem o școală deosebită iar cei care îi vor călca pragul vor vedea acest lucru”, a spus Moldovanu Andrei.

Școala creștină „EXCELSIS” este situată pe cea mai mare înălțime. Aceasta nu este o întâmplare pentru că ea proclamă cele mai înalte principii morale de care au așa de mare nevoie copiii de astăzi.

Autorul articolului: Chisacov Roman M.

    2 comments

  • | Tuesday, 5 February 2019 at 17:21

    Buna seara!!pot afla cît ar costa școala dumneavoastră .am o fetiță în septembrie merge la școală suntem creștin și ar dori tare să facă parte din școala creștină.va mulțumesc

  • | Tuesday, 29 September 2020 at 20:19

    Сколько стоит обучение в месяц в этой школе ?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.