În Ceadîr-Lunga a fost organizat cu succes proiectul TinSerV

Știri Friday, 21 September 2018

„Este prima dată când organizez un astfel de proiect, dar nu voi uita niciodată această experiență. Slavă lui Dumnezeu!” – a spus pastorul Gheorghe Baciu. Programul a fost alcătuit din patru părți:

  1. Slujirea oamenilor cu dizabilități. În cadrul proiectului a fost oferit ajutor pentru 10 familii, care a constat din a face curățenie în casă și pe lângă casă, pregătirea lemnelor pentru iarnă și curățarea grădinii de buruieni cu ajutorul motocoasei.
  2. Curățarea teritoriului aferent grădiniței și spitalului.
  3. Expoziție de sănătate.
  4. Cunoaștință cu tinerii orașului.

„Îmi amintesc prima zi și prima casă care aparținea unei femei invalide. Când am ajuns acolo curtea era plină de crengi, lemne și era foarte greu să îți faci drum printre ele. Și în casă era dezordine. Eu aveam experiență în vizitarea caselor de acest fel dar mă temeam de modul în care vor reacționa tinerii. Dar spre surprinderea mea ei s-au apucat imediat de lucru împreună. Atunci am înțeles că Dumnezeu a alcătuit această echipă și că împreună cu ei vom putea face multe pentru orașul Ceadîr-Lunga” –  a spus pastorul Gheorghe Baciu.

Echipa care a participat a avut multe experiențe. Iată câteva dintre ele: „Am mers în casa Verei Ivanovna și a soțului ei Gheorghe. Ea era țintuită la pat și toate treburile casnice și din gospodărie trebuia să fie făcute de soțul ei, care și el era bătrân și slăbit. Când am ajuns acolo an întrebat cu ce le putem fi de ajutor. Fără prea mare tragere de inimă, ne-a fost încredințat lucrul de a curăți grădina și beciul. Atunci când totul a fost gata, am avut o discuție biblică interesantă, iar când le-am propus să ne rugăm, au acceptat cu bucurie. După rugăciune, ochii le erau plini de lacrimi și buzele de cuvinte de recunoștință către Dumnezeu pentru ajutor”.

În altă zi tinerii au spart lemne pentru două bătrâne. Când au terminat au fost întrebați cine sunt și atunci au avut posibilitatea să vorbească despre iubirea lui Dumnezeu și să le propună să studieze împreună Biblia. Una dintre aceste bătrâne era profesoară la școală. Dumneaei I-a mulțumit lui Dumnezeu pentru iubirea Sa față de ea, o femeie singură. Ne-a servit cu pepene roșu și ne-a invitat să o mai vizităm.

La grădiniță tinerii au curățit rondurile pentru flori, au cărat crengile, au cosit iarba și au dus tot gunoiul. Colectivul de acolo a spus: „Lucrăm de trei săptămâni, dar voi sunteți așa de tineri și așa fără niciun motiv ați reușit în câteva ceasuri să faceți tot ceea ce nu am fi reușit să facem noi nici măcar într-o lună. Vă mulțumim foarte mult! Dumnezeu v-a trimis!”.

Și curățarea teritoriului spitalului a fost o activitate interesantă. Tinerilor adventiști li s-au alăturat 9 voluntari dintre tinerii din oraș. 30 de tineri, cu trei coase au tăiat toată iarba și arbuștii, au strâns și au cărat tot gunoiul colectat și au curățat toate rondurile de flori. Administratorii spitalului au spus la final: „Voi ați făcut mai mult de cât am fi făcut noi într-un an. Vă mulțumim foarte mult!”.

Dincolo de curățenie și activitățile mai grele, tinerii au organizat și o expoziție de sănătate, la care au venit 200 de persoane. A fost un rezultat foarte bun!

Tinerii au fost entuziasmați, bucuroși și au promis că anul viitor, dacă se va organiza TinSerV în câmpul Comrat, vor participa.

„Dacă te simți motivat pentru slujire prin activitatea pe care o faci, aceasta înseamnă că proiectul la care participi este condus de Dumnezeu, nu de un om. Acceptând să fim acolo unde este El, vom experimenta o schimbare lăuntrică a minții, care este atât de necesară acum în apropierea celei de a doua veniri a Mântuitorului. O schimbare a Bisericii va avea o mare infleunță asupra societății înrobite de păcat, pentru că nu este condusă de o putere umană, ci de Duhul Sfânt, care aduce la îndeplinire prin copiii lui Dumnezeu planul de mântuire în Isus, Marea Jertfă. Doar cu El putem să fim jertfe vii și să fim de folos pentru cei care au nevoie de ajutor. Este plăcut să știi că ești scrisoarea lui Isus pentru omenire!” – a spus pastorul Gheorghe Baciu.

Autorul articolului: Chisacov Roman

După materialul prezentat de Baciu Gheorghe

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.