Adventiștii din Tiraspol au organizat o călătorie fascinantă în „Țara sănătății” pentru copiii din oraș

Știri Monday, 25 June 2018

„Țara sănătății” – toți copiii sunt invitați pentru o călătorie fascinantă. Copiii din Tiraspol care au vizitat în data de 18 iunie teritoriul pieței „Visul”, amenajat vara pentru ei, situat lângă școala nr. 10, s-au bucurat să treacă pe la toate stațiile din „Țara sănătății”. 116 copii și câțiva maturi au avut posibilitatea să petreacă un timp de calitate și plin de momente frumoase. Acolo au făcut cunoștință cu „secrete” foarte importante din domeniul sănătății, care le vor fi de folos și în călătoria prin viață.

În centrul evenimentului s-au aflat, bineînțeles, mascotele. Ele au atras toată atenția iar copiii își doreau să petreacă cât mai mult timp în compania lor. Mascotele „Mărul” și „Picătura” dar și zâmbitorul „Soare” i-au însoțit pe copii la fiecare stație și la fiecare punct. Toți doreau să le îmbrățișeze și să se fotografieze cu ele pentru a avea o amintire. Nici măcar țigarea uriași nu a speriat pe nimeni. Copiii au urmărit-o alergând. Și „Leul”, Goșa, a fost o figură populară. Zona cu jocuri a lăsat impresii profunde în inimile copiiilor: tunelul, baloanele uriașe de săpun. Pantalonii uriași, jocul cu parașuta, frânghiile și sforile au cerut participanților coordonare și capacitatea de a lucra în echipă.

Organizatorii s-au străduit să reducă la minimum spritul de competiție și să scoată în evidență superioritatea prieteniei, a ajutorului reciproc și a cooperării. Copiii au învățat să nu se bucure de eșecul celorlalți. Totul a fost organizat pentru a dezvolta în copii acele calități care să îi ajute să fie respectuoși, prietenoși, buni și atenți în relațiile pe care le au unii cu alții și cu semenii lor.

Scopul programului a fost acela de a arăta caracterul lui Hristos, iubirea Sa, relația Sa cu oamenii, grija Sa. Proiectul acesta s-a desfășurat în paralel cu un alt eveniment la care cânta muzica, totul era însoțit de țipete, gălăgie, veselie. „Țara sănătăți” a fost total diferită, atât din exterior cât și din interior. Aici totul amintea despre o mică drumeție. Copiilor le erau oferite informații serioase, pe înțelesul lor. Chiar și în jocuri erau depuse eforturi pentru a se manifesta spiritul iubirii și înțelegerii, fără a stimula un entuziasm exagerat. Totul a fost desfășurat cu veselie și dragoste.

Atmosfera deosebită a fost observată de copii și organizatori, dar și de pedagogii care au scris despre aceasta în cartea de amintiri.

Departamentul Informații al comunității Tiraspol

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.