În penitenciarul pentru femei, două suflete au încheiat legământ cu Dumnezeu prin botez

Știri Monday, 25 June 2018

A fost mult așteptată ziua de 16 iunie 2018. Anunțul că două femei din penitenciar doresc să încheie legământ cu Dumnezeu prin botez, a umplut de bucurie sufletele noasre. Mai mulți frați și surori din comunitățile Hîncești, Bozieni, Chișinău, Orhei au participat la această sărbătoare. 

S-a început serviciul botezului cu melodia „Tu mă ridici” (You raise me up), interpretată la vioară de Angelica Vișnea, care a acceptat invitația de a participa la acest eveniment solemn, oficiat de pastorii: Dumitru Juravliov și Pavel Gârleanu. 

Toate cântările au fost ca o mică predidă, însoțite de câteva cuvinte pline de dragoste și milă. Spunem cu regret că în societate a fost și este părtinire. Oamenii bolnavi, săraci, condamnați sunt priviți cu dispreț. Dar la Dumnezeu nu este așa! El a murit pentru fiecare și, la fel, iubește pe fiecare. „Ce stranii sunt Doamne căile Tale” 

Viața femeii nu este ușoară. Cine a spus că femeile nu pot să comită greșeli? 

Dumnezeu este Acela care o ajută pe femeie să-și păstreze finețea în această lume plină de păcat. Dumnezeu este Sprijinul și Ajutorul ei. Dumnezeu este Acela care a umplut-o cu dragostea Sa astfel că două inimi au hotărât să-L urmeze în orice împrejurare a vieții. 

Solemnitatea serviciului divin se putea simți în atmosfera ce ne înconjura. Bucuria mântuirii, oferite de Bunul Dumnezeu, a umplut inimile nu numai ale acestor două femei ci și ale tuturor femeilor întemnițate care au fost prezente la acest botez. Pe fețele multora dintre ele se vedeau lacrimi de pocăință amestecate cu bucurie și nădejde. Când a fost făcută chemarea de a urma calea oferită de Isus, încă patru suflete au hotărât să-L urmeze pe Salvatorul lor. 

După seviciul botezului a urmat Sfânta Cină la care au luat parte și surorile nounăscute în Hristos. Apoi toți ne-am unit la o masă a iubirii, mulțumind Domnului pentru toată grija Sa. 

Pastorul Pavel Ivanovici a menționat că toate botezurile care au avut loc în acest penitenciar pentru femei, au fost însoțite de ploaie. Demult pământul însetat cerea măcar o picătură… și minunea Atotputernicului Dumnezeu nu s-a lăsat mult așteptată. La finele sărbătorii a început să picure o ploaie fină și caldă de vară care a durat până în dimineața următoarei zile, săturând pedeplin pământul cu apa aducătoare de viață. 

FIE ÎN VECI SLĂVIT DUMNEZEU, PENTRU CREDINCIOȘIA ȘI BINECUVÂNTĂRILE LUI! 

„Lăudați pe Domnul, căci este bun, căci îndurarea Lui ține în veac!” (1Cron.16:3)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.