Mai mult de 280 de copii au participat la „Orășelul copiilor”, la Tiraspol

Știri Thursday, 7 June 2018

Mai mult de 280 de copii au vizitat „Orășelul copiilor”, la Tiraspol, organizat de Biserica Adventistă cu sprijinul organizației locale. În fiecare an, cu ocazia „Zilei mondiale a protecției copilului”, părinții își aduc copiii în parcul orașului acolo unde diferite organizații propun programe dintre cele mai diverse. Ziua de 1 iunie 2018 nu a fost o excepție.
Chiar înainte ca activitățile să se desfășoare, veneau copii și ne cereau să începem mai repede. Erau participanții fideli ai proiectului „Orășelul copiilor”, cei care măcar o dată au mai participat la acest eveniment. Ei își aduc din nou și din nou părinții în același loc, amintindu-și cât de interesant a fost să conducă mașini, să sară în saci la întreceri, să înalțe avioane, să determine anumite produse, fiind legați la ochi, să primească puncte pentru răspunsurile corecte oferite la întrebările primite la stații și apoi să „cumpere” cu ele cadouri gustoase și interesante. S-a format un rând foarte mare. Parcă nu era nimeni și dintr-o dată au apărut foarte mulți copii care doreau să ajungă în față. Unii părinți nu doreau să stea la un rând așa de mare dar copiii îi rugau și insistau. Activitățile au fost foarte vesele și mulți părinți s-au implicat în jocuri și le-au oferit ajutor copiilor.
Organizatorii au observat cu încântare faptul că printre participanți s-au aflat și copii de la școala internat pentru cei cu probleme de auz. În perioada 2017-2018 acolo au fost desfășurate mai multe proiecte sociale pentru copii. Aceștia i-au recunoscut pe membri echipei, au discutat cu ei ca și când ar fi fost rudele lor, au zâmbit fiecăruia și nu doreau să mai plece. Copiii i-au rugat să îi mai viziteze iar membrii echipei de organizare vor să meargă pentru a desfășura noi proiecte în această instituție de învățământ. Și copiii de la Casa de copii din Tiraspol au fost pe la toate punctele orășelului. A fost foarte plăcut să vedem încântarea copiilor. Sperăm că și la ei vor fi organizate încă multe alte programe.
În cartea care cuprinde impresiile participanților, copiii au scris că le-a plăcut nu numai stația „Supermarket”, ci și „Spitalul”, și „Poșta” și „Biserica”. Fiecare participant a primit o invitație la „Școala biblică de vacanță” care se va desfășura în incinta Bisericii. Unii părinți refuzau invitațiile, dar copiii îi rugau să le ia. Sărbătoarea din acest an a avut loc într-o zi de lucru, organizatorii sunt însă foarte fericiți de faptul că s-au găsit suficienți voluntari pentru desfășurarea proiectului.
La stația „Biserica” li s-a vorbit copiilor despre creațiune și despre apariția răului. Din gura celei mai tinere membre a echipei, Diana, ascultătorii au auzit vestea Evangheliei, mesajul de speranță al mântuirii prin Isus Hristos. Organizatorii au simțit faptul că Dumnezeul cel mare și iubitor a fost alături de ei și de tot ceea ce s-a petrecut în orășel.
Voluntarii și-au manifestat dorința de a participa și pe viitor în diferitele proiecte ce pot face ca oamenii și orașul lor să fie mai buni.

Departamentul Informații al comunității

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.