220 de copii din or.Bender au călătorit în „Țara sănătății” și au învățat cum să aibă un stil de viață sănătos

Știri Thursday, 7 June 2018

A fost o zi caldă, însorită și promițătoare. Nici nu putea fi altfel, pentru că era Ziua internațională a protecției copilului. Este deja o tradiției ca în această zi tinerii să fie implicați în proiecte pentru copii în diferite locuri din țară.
Organizația publică caritabilă republicană „Sănătatea generațiilor”, ai cărei membri sunt tinerii comunității adventiste locale a avut inițiativa de a organiza proiectul social intitulat „Țara sănătății”. Scopul acestui proiect a fost acela de a prezenta cele 8 principii ale unui stil de viață sănătos și de a-i motiva și de a-i convinge pe copii și părinți să integreze aceste principii în viața lor.
Merită să amintim faptul că excursia prin „Țara sănătății” nu i-a lăsat indiferenți nici pe părinți, aceștia alergând împreună cu copiii de la o stație la alta. Stațiile au avut următoarele denumiri: apă, aer, temperanță, lumina soarelui, exercițiu fizic, alimentație, odihnă și încredere. Grupurile de copii, alcătuite din 10-12 copii, grupați pe categorii de vârstă, au făcut cunoștință cu câteva principii de bază ale unui stil de viață sănătos și au participat la jocuri pe aceeași temă, care să îi ajute să memoreze materialul prezentat. Pentru copiii mai mici de 3 ani a fost organizată o stație suplimentară denumită „Secretele sănătății”.
Pe lângă zonele de bază, au fost organizate alte patru locații pentru jocuri unde copii au avut ocazia pur și simplu să se relaxeze, să se joace și să participe la diferite concursuri. Acestea au fost așa de captivante că unii părinți nu au putut rezista tentației de a se juca împreună cu copiii lor. La sfârșitul evenimentului copiii au primit cadouri și s-au bucurat de faptul că au aflat așa de multe lucruri noi. Tinerii organizatori au făcut tot posibilul ca să le prezinte copiilor toate principiile de sănătate care să îi ajute să crească sănătoși și fericiți!

Autorul articolului: Țurcan Olga

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.