Tinerii din regiunea Hîncești au participat la concursul „Lumea Bibliei”

Știri Wednesday, 7 March 2018

Biserica adventistă de ziua a șaptea manifestă un interes deosebit față de tineri, acordând o atenție sporită aspectului dezvoltării spirituale a acestora. În acest sens, de 3 ori pe an se organizează un concurs biblic, bazat pe studiul unei anumite cărți.

În comunitatea Ivanovca Nouă, câmpul Hîncești, pe data de 24 februarie 2018, s-a desfășurat cel de-al doilea concurs biblic bazat pe studiul cărții ,,O temelie sigură”, pentru care au fost studiate capitolele în care s-a accentuat cum ar trebui să fie comportamentul creștin, incluzând modul sănătos de viață și etica creștină, informații cu privire la căsătorie și familie, părinți și copii, precum și lucrarea Domnului Hristos în Sanctuarul ceresc. Au fost prezente 12 comunități din câmpul Hîncești: Gura-Galbenei, Hîncești, Ivanovca-Nouă, Buțeni, Sărata-Galbenei, Lipoveni, Logănești, Cărpineni, Șipoteni, Iargara, Nisporeni împreună cu pastorii: Nicolae Gudumac, conducătorul câmpului Hîncesti, Vîlcu Nicolae, Mămăligă Ion, Gîscă Sergiu, Grosu Vasile, Popov Victor, Gudumac Igor. Un mesaj spiritual pentru toți cei prezenți a adresat pastorul Ilie Vîlcu.

Scopul concursului a fost acela de a apropia tinerii, de a-i însufleți în studierea doctrinelor biblice, care de fapt stau la baza credinței și convingerilor fiecăruia în parte. De asemenea, în cadrul concursului, fiecare comunitate a avut ocazia să demonstreze cunoștințele acumulate pe parcursul studiului cărții. Astfel, concursul a fost alcătuit din 3 runde, în cadrul primei runde fiind întrebări cu o singură variantă de răspuns, cu privire la informațiile prezentate în capitolele studiate. Cea de-a doua rundă a inclus întrebări fără variante de răspuns, iar cea de a treia a presupus scrierea textelor de memorizat care au fost pregătite din timp.  În intervalul dintre desfășurarea acestora, fiecare comunitate a avut posibilitatea să se prezinte prin cântări de laudă la adresa lui Dumnezeu.

Comunitățile clasate pe primele trei locuri au primit și câte un premiu, care a constat într-un certificat valoric. Sumele de bani poate fi folosite pentru proiectele sociale sau pentru a procura cărți. De asemenea a avut loc schimbul de cadouri dintre comunități. Darurile au fost pregătite în conformitate cu tematica unui anumit capitol. A fost ceva frumos pentru că fiecare a dat dovadă de imaginație deosebită și multă dragoste.

Să ne ajute Domnul să cercetăm tot mai mult Cuvântul Său!

Conducătorul Departamentului Tineret din comunitatea Hîncesti, Jentimir Valeria.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.