Consacrarea Casei de rugăciune din s. Lopățica

Știri Sunday, 12 November 2017

„Până aici ne-a ajutat Dumnezeu” – este versetul biblic pe care membrii bisericii din s. Lopățica l-au experimentat și i-au văzut împlinirea cu ochii lor. Mulți ani la rând ei au visat și s-au rugat să aibă o casă de rugăciune. Iar în anul 2017 visul lor a devenit realitate.

s. Lopățica, Moldova, octombrie 2017

Fiecare adventist de ziua a șaptea dorea ca măcar copiii săi să se poată închina într-o biserică nouă. Mai mult decât atât – casa de rugăciune existentă nu mai putea fi utilizată – pentru că era într-o stare avariată.

Dar a sosit și momentul ca visul lor să se materializeze. Pe data de 21 octombrie membrii bisericii cu lacrimi în ochi au participat la sărbătoarea consacrării casei noi de rugăciune, cu impresia că cele întâmplate nu sunt reale. După mulți ani de așteptare și rugăciune Dumnezeu a prevăzut o soluție – comunitatea a procurat și restaurat o casă, care printr-o coincidență simbolică fusese locul primelor adunări din sat, cu mulți ani în urmă.

Lucrările de reparație au durat numai nouă luni. Membrii bisericii au lucrat fără întrerupere, fiind ajutați de bisericile vecine – Cahul, Colibași, Tătărești. Locuitorii satului puteau doar să se minuneze de modul cum apare din nicăieri o casă frumoasă. Pe lângă aceasta, Dumnezeu prin lucrarea sa minunată a predispus inima oamenilor care au jertfit pentru construcția casei de rugăciune; majoritatea nici nu sunt din comunitatea din Lopățica, iar unii din ei nici măcar nu sunt adventiști de ziua a șaptea.

La serviciul divin de consacrare au venit reprezentanții bisericii – secretarul Uniunii de Biserici din Moldova Ruslan Lotca și trezorierul Ilie Vîlcu, care au adresat felicitările lor cu ocazia acestui eveniment important și au împărtășit cu cei prezenți un mesaj din Cuvântul lui Dumnezeu. Cei prezenți la această adunare au fost pastorii care au slujit în biserică în trecut, oaspeți din Roșu, Tătărești,  Bucuria, Cahul, precum și locuitorii satului Lopățica.

Imnurile frumoase intonate de corul „Înger Alb” au adus atmosfera cerului asupra adunării solemne. Secretarul Uniunii din Moldova a înălțat rugăciunea de consacrare, mulțumind Domnului pentru minunea săvârșită și cerând binecuvântarea lui Dumnezeu asupra comunității locale și asupra locuitorilor satului. În încheierea adunării pastorul comunității, Abel Havreșciuc, a mulțumit membrilor bisericii locale și vecine care au lucrat la construcția casei de rugăciune, de asemeni a mulțumit tuturor celor care au ajutat construcției cu darurile lor. Oaspeții prezenți la sărbătoare au felicitat biserica și și-au exprimat bucuria lor, aducându-le cadouri cu valoare simbolică.

Daria Havreșciuc

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.