Adventiștii din Florești i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru roada acestui an

Știri Thursday, 12 October 2017

În data de 7 octombrie 2017 a avut loc Sărbătoarea Secerișului în confortabila casă de rugăciune a adventiștilor din Florești. Toamna este un anotimp foarte frumos! Acest timp din an ne încântă cu hainele sale multicolore, culoarea strălucitoare a frunzelor și roadele bogate – fructe, legume și cereale.

Or. Florești, Moldova, 7 octombrie 2017

În comunitatea noastră s-a format tradiția ca la sărbătoarea recunoștinței să participe frații de toate vârstele, recitând poezii și lăudându-L pe Dumnezeu prin cântare pentru roadele bogate.

În cadrul serviciului divin poeziile, cântecelele și scenetele copiilor ne-au reamintit faptul că această sărbătoare este strâns legată de inima lui Dumnezeu. Dumnezeu manifestă bunătate față de oameni, poruncește soarelui să răsară peste cei drepți și peste cei nedrepți, ploaia cade pentru toți. Ca întotdeauna, Dumnezeu ne iubește și se îngrijește de noi.

Prin sceneta prezentată de către copii, intitulată „Mâinile”, ne-a fost transmis mesajul că Dumnezeu a oferit oamenilor mâini pentru a face fapte bune, dar ei le folosesc pentru a înfăptui răul. Dar Dumnezeu nu Și-a lăsat creația să moară ci a spus: „Eu Însumi voi merge în această lume și îi voi da mâinile Mele”. El a cuprins întreaga lume în mâinile Sale pline de iubire, iertare și salvare.

Viața noastră este alcătuită dintr-un lanț continuu de binecuvântări primite de la Dumnezeu! El a creat organismul nostru cu mult superior oricărui mecanism sau computer. Ne-a oferit rațiunea care ne face superiori animalelor, libertatea de alegere, sentimente, capacitatea de a ne bucura de darurile Sale, de a putea să fim fericiți și să ne bucurăm de viață. El face să răsară soarele deasupra noastră, care împrospătează și încălzește pământul, trimite ploaie și tot El a poruncit pământului să dea diferite roade.

Fiecare clipă a vieții noastre, fiecare respirație din pieptul nostru, fiecare bătaie de inimă sunt daruri ale infinitei și inimaginabilei Lui iubiri și ale bunătății Sale. Mai mult de atât… Din dragoste a luat asupra Sa păcatele noastre, a îndurat umilință, a suferit și a murit pe cruce, vărsându-Și sângele.

Predica pastorului Valeri Sajin a subliniat însemnătatea biblică a termenului „mulțumire” care provine din cuvântul grecesc euharistia și din evreiescul xen. Studierea amănunțită a acestor două cuvinte vechi ne-a ajutat să ne formăm o imagine mai clară a calităților pe care ar trebui să le aibă omul pentru ca recunoștința lui să fie una semnificativă.

„Cel care manifestă recunoștință ar trebui să fie caracterizat de următoarele calități, în relația cu oamenii și cu Dumnezeu: milă, iertare, bunăvoință, venerație, bunătate, să se facă plăcut, să aibă o înfățișare plăcută. Invitația lui Dumnezeu este ca noi să manifestăm toate aceste caracteristici în actul nostru de recunoștință. O nouă zi este o nouă șansă. O șansă pentru a ne schimba viața. Și învățați-vă ca oriunde și mereu să fiți o mireasmă plăcută prin ascultarea de care dați dovadă și prin manifestarea roadelor Duhului Sfânt” – a spus pastorul Valeri Sajin.

Imnurile interpretate de cei maturi au întregit atmosfera de laudă la adresa lui Dumnezeu. Punctul culminant al sărbătorii a fost cel în care pastorul biserici a înălțat rugăciunea de binecuvântare.

La încheiere toți participanții au fost invitați la masă. Surorile au fost grijulii și i-au servit pe cei prezenți cu bucate pregătite de ele cu iubire și bucurie.

Departamentul Informații al comunității, Liubovi Verniciuc

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.