Participarea la Conferința biblică le-a oferit pastorilor din Moldova posibilitatea de a revizui metodele de lucru în societate

Predici și articole Friday, 15 September 2017

La Conferința biblică organizată de Institutul de cercetare biblică al CG, Institutul de cercetare biblică al DEA, Asociația pastorală a Diviziunii Euro-Asia și Uniunea de Biserici din Moldova au participat 55 de familii pastorale. Au fost zile pline în care fiecare pastor a putut să aducă un plus de informație cunoștințelor pe care le avea despre modalitățile eficiente de slujire.

Or. Chișinău, Moldova, 4 septembrie 2017

„Cum putem pregăti lumea pentru cea de a doua venire a lui Isus? Cum să îi ajutăm pe creștinii contemporani să își construiască o relație autentică de încredere cu Dumnezeu? Cum să ne împotrivim ereziilor contemporane? Ce am învățat din istoria Reformațiunii? Cum să avem o viață spirituală eficientă? Cum să răspândim învățătura despre sanctuar și care este locul pe care îl ocupă ea în teologia adventistă?” – sunt întrebări actuale pentru slujitorii contemporani ai evangheliei.

Pastorilor le-au fost prezentate un ciclu întreg de seminare în cele trei zile ale conferinței. Elias Brasil de Souza, directorul Institutului de cercetare biblică a prezentat în fiecare zi principiile hermeneuticii. Pastorul Elias a adus câteva exemple care i-au ajutat pe participanții la conferință să înțeleagă cât de ușor poate fi schimbat contextul atunci când frazelor le este dat un înțeles diferit. „Trebuie să studiem contextul! Nu trebuie să încălcăm cele mai simple principii ale hermeneuticii!” a afirmat pastorul Elias.

Pastorul și profesorul Zaițev Evghenii, director al Institutului de cercetări biblice al EAD, a prezentat învățătura despre Dumnezeu accentuând importanța faptului de a primi învățătura biblică cu privire la existența unui singur Dumnezeu, manifestat în trei Persoane ale Dumnezeirii existente din veșnicii. „Mintea noastră nu Îl poate cuprinde pe Dumnezeu. Aceasta înseamnă că va trebui să primim prin credință învățătura cu privire la El” – a spus de mai multe ori Evghenii Vladimirovici. Capitolele 14-16 din Evanghelia după Ioan au stat la baza prezentării bazelor teologice ale doctrinei despre Duhul Sfânt.

Vicepreședintele CG, pastorul Ștele Artur i-a inspirat pe pastori prin predicile sale referitoare la Sanctuar și prezentând premisele istorice ale Reformațiunii în Europa. Soția sa, Galina Ilinicina, a împărtășit rezultatele cercetărilor statistice pe care Conferința Generală le face pentru a le arăta pastorilor care sunt problemele actuale ale bisericii mondiale și metodele de rezolvare a lor.

Pastorul Angel Rodriguez a prezentat bazele teologice ale doctrinei despre Speranță. „Nimeni nu poate să dea lumii această speranță. Noi trebuie să o facem!”, a spus Angel Rodriguez.

Pentru ca teoria să nu fie dominantă, pastorul uneia dintre cele mai mari biserici din SUA, Chad Stewart, a prezentat principiile cele mai importante ale slujirii și i-a îndemnat pe pastori să își facă timp pentru studiul Bibliei.

Conferința s-a terminat cu apelul rostit de către președintele Diviziunii Euro-Asia, Mihail Caminski. Au fost cuvinte pline de înțelesuri profunde care au reflectat esența chemării de a fi pastor și așteptările lui Dumnezeu de la fiecare slujitor.

Rugăciunea de consacrare a încheiat această întâlnire binecuvântată.

„Avem mare nevoie de întâlniri ca aceasta. Îmi pare rău că ne întâlnim așa de rar pentru a avea o astfel de părtășie. Este un timp al întâlnirilor plăcute, al încurajării și susținerii reciproce. Seminarele interesante și meditațiile profund spirituale ne ajută să ne încărcăm bateriile pentru întregul an” – spuneau pastorii care își luau rămas bun de la colegii lor.

Roman Chisacov, Departamentul Informații al UBM

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.