Proiectul social-misionar “Grăbește-te să faci bine” s-a desfășurat cu succes la Criuleni

Predici și articole Wednesday, 13 September 2017

În perioada 18-19 august 2017 a fost realizat un proiect social-misionar organizat de 5 tineri din or. Criuleni, la care au participat 21 de tineri din mai multe localități: Criuleni(2 băieți neadventiști), Coșernița, Coșnița, Fălești, Chișinău, Orhei și Ungheni. Tinerii au fost susținuți de pastorul Mihai Gavriliță și financiar de membrii bisericii Adventiste locale

După ce tinerii au participat la un serviciu divin cu multe cântări în care au fost implicați toți, au luat parte la o masă frățească. După masă toți voluntarii au fost instruiți și au fost împărțiți în 3 grupe. Fiecare grupă a primit câte 4-5 adrese. De asemenea tinerii au primit mai multe pachete cu produse alimentare și cărți pe care a trebuit să le ducă în familii social vulnerabile. Toate familiile au fost pregătite din timp și oamenii erau informați ca vor fi parte a unui proiect social-creștin. Tinerii, așa cum era plănuit, au răspândit vestea bună și au hrănit sufletele cu mâncare fizică și spirituală. În fiecare familie s-a intonat imnul proiectului “Să știe tot pământul” și s-a rostit o rugăciune pentru ei. Toate familiile s-au bucurat de acest ajutor, de cuvintele calde și de cântările încurajatoare. Unii au fost foarte ospitalieri și au avut dorința de a ne mai întâlni și cu alte ocazii.

După această parte socială toți tinerii au parcurs un traseu pe jos până la râul Nistru, acolo au trecut o parte a Nistrului prin apă cu toate bagajele îndreptându-se spre o insulă în mijlocul râului. Într-un loc pitoresc au fost instalate corturile, a fost făcut un rug la care s-a pregătit o supă delicioasă dar și în jurul căruia se rosteau cuvinte bune, experiențe și se cântau cântări spre slava  lui Dumnezeu. A doua zi de dimineață, după ce a fost servit micul dejun cu un terci cald și ceai de plante, unii au plutit într-o barcă, alții au înotat pe partea opusă a Nistrului, în satul Pohrebea unde cu multă râvnă au răspândit cărți misionare “Pildele lui Isus” și “Istoria mântuirii”. Și aici tinerii au simțit mâna Domnului deoarece mulți oameni îi primeau și chiar îi chemau la ei în casă.

De asemenea a fost organizată o excursie la un locaș bisericesc parțial demolat, istoric, construit în anul 1912. Tineri au traversat râul înapoi la corturile lor plini de emoții pozitive și experiențe reale pe care le-au căpătat în acest scurt, dar foarte productiv timp dăruit de Dumnezeu. La despărțire fiecare și-a exprimat entuziasmul și dorința de a participa și în viitor la asemenea proiecte. Te provocam și pe tine cititorule să fii activ în localitatea ta, în biserica ta.

Tigran și Mariana Vaiman

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.