Locuitorii din Camenca au călătorit în Țara Sfântă

Știri Sunday, 30 April 2017

În comunitatea din Camenca a avut loc programul constituit din 2 părți: „Când dragostea se întoarce acasă” și „Călătorie în Țara Sfântă”.

or. Camenca, Transnistria, 18 aprilie 2017

Acest program a fost vizitat de familiile care prețuiesc fericirea în cămin. Vorbitorii principali ai întâlnirilor au fost Valentin Grubîi și soția dânsului, Larisa. În fiecare seară ei au ajutat pe cei prezenți să descopere câte o fațetă a fericirii în familie. Clipurile video, prezentările pe ecran, poeziile și experiențele luate din viață au atins inima celor prezenți. În mod deosebit acest efect l-a avut poezia recitată de Elena, fiica prezbiterului bisericii locale Ion Cristel.

Acest fapt nu vine la întâmplare. În timp ce în jurul nostru suntem martori ai degradării și prăbușirii valorilor tradiționale, și se pare că nu mai există nici un punct de sprijin, se simte nevoia asigurării viitorului și a fericirii familiei. Căminul familial trebuie să fie asemenea unei case de piatră, zidită pe stâncă, pentru a rezista, și întemeiată pe principiile eterne lăsate de Domnul, fiind valabile în orice vremuri.

Familia Grubîi n-a lăsat fără atenție pe cei ce au arătat interes, oferindu-le cadouri. Astfel, vizitatorii au plecat acasă cu cărțile „Rugăciunea mamei”, „Calea către Hristos”, „Istoria mântuirii”, precum și calendare creștine.

Importanța acestor întâlniri poate fi subliniată de faptul că vine în formarea opiniei publice cu privire la lucrurile importante și cele secundare. Tatăl Ceresc dorește ca în familie să troneze dragostea, ca părinții să se bucure de respectul și cinstea copiilor, iar copiii să simtă căldura și grija părinților. Iată ingredientul esențial fericirii fiecărui om. Iar dacă pentru mulți participanți aceste adevăruri simple s-au dovedit a fi descoperiri frumoase, înseamnă că se merită de continuat orice efort pentru salvarea oamenilor din robia egoismului propriu.

Departamentul Informației comunității

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.