Programul „Cerul mai dă o șansă”

Știri Tuesday, 28 February 2017

„Doamne”, i-a răspuns vierul, „mai lasă-l și anul acesta; am să-l sap de jur împrejur și am să-i pun gunoi la rădăcină. (Luc.13:8)

Pe  23 februarie un  grup de lucrători din Departamentul slujirii în penitenciare a avut posibilitatea să participe la o întâlnire de  suflet cu deținuții din  penitenciarul nr. 12, Bender.

Cerul  ne mai oferă o șansă, ce  facem noi  cu ea?

Solia cerească a  fost prezentată prin cântări de  slavă și iubire de cunoscuta cântăreață creștină  Angela Vișnea și compozitorul Igor Vorona. Cuvinte optimiste de încurajare și mângâiere au avut de spus  capelanii Dumitru Juravliov și Pavel Gârleanu, pastorul local  Robert Leahu și pastorul  Zaițev Evghenii, doctor în teologie și Director al Institutului de Studii biblice.

Oamenii din  spațiul închis au fost îndemnați să mediteze la  faptul că Dumnezeu a ales să se descopere oamenilor ca un Tată grijuliu, atent, generos, gata oricând să ne sprijine și să ne îndrume. Și, ca  orișicare tată bun, care respectă libertatea și alegerile copiilor săi, așteaptă cu nerăbdare și iubire să apelăm la infinita Lui putere și dragoste. Dumnezeu ne oferă iar și iar o șansă, ce facem noi cu ea? Ce facem, căci  zilele trec și într-o bună zi ne putem trezi că nu mai avem ce număra…  E o întrebare profundă și incomodă, însă fiecare dintre locuitorii acestei planete se confruntă cu ea și, mai devreme sau mai târziu, este pus în  situația de a răspunde. Participanții la întâlnire au fost îndemnați să caute răspunsul chiar în Cuvântul inspirat al Tatălui din ceruri care este Biblia.

Credincioșii  din comunitatea locală  au transmis  mesajul lor de speranță pentru ”cei mai triști ca noi” și prin suplinirea unor nevoi materiale și spirituale. Astfel, fiecare participant a primit în dar cartea Istoria mântuirii, iar cei mai nevoiași și neacceptați de rude au primit articole vestimentare, încălțăminte, pături, perne. Fiecare doritor a avut posibilitate să se fotografieze, ca amintire despre această zi. În curând vor primi fotografiile tipărite și vor putea să împărtășească bucuria cu cei apropiați trimițându-le un exemplar.

După încheierea programului  deținuții s-au bucurat de încă o surpriză, de data aceasta culinară – plăcinte fierbinți și aromate, tocmai scoase din cuptor, pentru toți cei peste 100 de deținuți din acest penitenciar.

Vizitatorii au auzit cuvinte de apreciere și invitația de a mai veni, din partea doamnei Nadejda Sorocean, responsabila pe educație din  penitenciar.

Text și foto  Maria Cioaric, Departamentul Comunicare

    1 comments

  • | Saturday, 15 April 2017 at 06:59

    Спасибо Богу за посвященных Богу людей, таких как, Вишня Анжела и Игорь Ворона. Не смотря на все преграды на пути они могли быть каждую субботу и проповедовать евангелие для заключенных. Пусть добрый Бог обильно благословит их за их стремление и усилия!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.