Moisei Ostrovski i-a asigurat pe locuitorii orașului Comrat că „Există speranță”

Știri Thursday, 29 December 2016

 

De pe 17 până pe 24 decembrie 2016 în incinta liceului or. Comrat a avut loc programul cognitiv spiritual „EXISTĂ SPERANȚĂ”. Sute de locuitori ai orașului au venit să asculte sfaturi despre îngrijirea corectă a coloanei vertebrale și înțelegerea corectă a Bibliei.

or. Comrat, Moldova, 24 decembrie 2016

A fost un eveniment inspirator pentru comunitatea locală și locuitorii orașului ca la finele anului 2016 să vină un evanghelist bine-cunoscut în Diviziunea Euro-Asia a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Moisei Ostrovski. Împreună cu echipa de medici care l-au însoțit el a dorit să ajute locuitorii Găgăuziei să adopte un stil de viață sănătos și să înțeleagă principiile de viață descrise în Sfânta Scriptură.

Programul fiecărei seri era următorul:

  • Lecții de sănătate, conduse de medicul-chirurg, propagator al unui mod sănătos de viață, Alexei Iaghello;
  • Înviorarea și exercițiile fizice, conduse de instructorul de sport Ludmila Iaghello;
  • Lecțiile despre principiile importante descoperite în Biblie, conduse de doctorul în teologie Moisei Ostrovski.

Programul a răspuns la nevoile actuale ale oamenilor, fapt ce s-a putut observa din prezența vizitatorilor la program. La prima întâlnire au venit 96 de oaspeți, majoritatea acestora au fost prezenți la toate celelalte întâlniri. În seara a doua au venit 115 oaspeți. Sala era plină și membrii bisericii au cedat locurile lor oaspeților, ocupând sala vecină, unde au putut viziona în direct prezentarea. Interesul pentru temele expuse a fost înalt pentru tot ciclul de lecții, care a durat o săptămână.

„Ne place foarte mult programul. Venim în fiecare seară și găsim odihnă pentru suflet, de asemenea auzim sfaturi utile. Credem că astfel de întâlniri trebuie să aibă loc mai des”, a spus una dintre vizitatoarele programului. Lecțiile interesante de sănătate au fost expuse într-un limbaj accesibil, iar gimnastica zilnică a contribuit la transpunerea teoriei în practică.

Pe lângă atelierele scurte de gimnastică curativă din timpul programului, Ludmila Iaghello conducea zilnic trei întâlniri de gimnastică, la care participau cel puțin 25 de oameni.

Predicile scurte și simple ale lui Moisei Ostrovski au dat dovadă de talentul de orator primit de la Dumnezeu.

În fiecare seară din cadrul programului „EXISTĂ SPERANȚĂ” au fost interpretate puncte muzicale și recitate poezii de către membrii bisericii locale, precum și de oaspeți – N. Ostrovski, Angelica Vișnea, Lilia Marușceac.

Săptămâna s-a încununat cu botezul care a avut loc în incinta bisericii. După ce au ascultat ultima adresare cu titlul „Biserica adevărată”, locuitorii orașului Comrat și-au exprimat recunoștința pentru vizita pastorului Ostrovski și a echipei sale.

Odată ce ultimele cuvinte au fost rostite, oaspeții de departe au primit câte un suvenir, iar ei, la rândul lor, au dăruit celor prezenți la program cartea „Marea Luptă”.

Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru timpul pe care-l avem la dispoziție ca mulți locuitori ai orașului și ai raionului să poată afla despre dragostea Sa.

Autor: Serghei Croitor

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.