????????????????????????????????????
????????????????????????????????????

Echipa de tineri art-cafe „Aviator” a fost în vizită „La cămin”

Știri Thursday, 29 December 2016

Echipa de tineri art-cafe „Aviator” a fost în vizită la echipa „La gura sobei”

Sâmbătă a avut loc o întâlnire pe care tinerii au așteptat-o mai mult de trei luni. Tinerii din Bender au primit vizita echipei art-cafe „Aviator” de la biserica nr. 4 din Odessa.

or. Bender, Transnistria, 17 Decembrie 2016

Întâlnirea a avut loc în art-cafe „La gura sobei”. Oaspeții au lăsat în urma lor niște emoții foarte calde, datorită deschiderii lor, a consacrării și, de asemenea, mulțumită inconfundabilului umor din regiunea Odessa.

Bineînțeles că vrem să împărtășim tot ceea ce s-a întâmplat atunci.

Ceea ce au observat chir de prima dată tinerii din Bender a fost incredibila unitate din cadrul echipei Aviator și rapiditatea cu care lucrau. Decorarea sălii, amenajată pentru această întâlnire, a ocupat doar o oră și jumătate. Al doilea lucru care ne-a atras atenția a fost faptul că majoritatea decorațiunilor erau confecționate din materiale ce le stau la îndemână. Pe de o parte, ieftin și simplu, pe de altă parte, foarte frumos. Super!

După amenajarea sălii echipa Aviator a întâlnit echipa La gura sobei, pentru a face schimb de experiență. La această întâlnire echipa din Odessa s-a prezentat: componența (chelnerii, bucătarul, designerii, operatorii de sunet, prezentatorii) și responsabilitatea și emoțiile cu care se raportează la activitatea pe care o fac. Ne-a impresionat foarte mult faptul că unii dintre membrii echipei se pregătesc chiar și luni de zile pentru a putea să își facă partea lor de slujire cât mai bine posibil.

Programul a cuprins încă de la început o mulțime de jocuri care i-au înveselit pe toți cei prezenți și au creat o atmosferă plăcută și neformală.

Mai mult de atât, în timpul concursurilor, participanții au putut privi din altă perspectivă la semenii lor, descoperind curajul și puterea lor.

În timpul serviciului divin, dar și în timpul petrecut la cafe, grupul vocal din Odessa ne-a încântat prin interpretarea imnurilor creștine în limbile rusă și ucraineană. Ni se părea că putem asculta veșnic vocile lor frumoase.

După concursuri a urmat predica ce a captat atenția tinerilor.

În predică prin tineri a fost prezentată în mod schematic amplasarea vapoarelor care se aflau în apropiere de „Titanicul” care se scufunda (California, Carpatia, Samsone și altele câteva) și câte vieți omenești ar fi fost salvate dacă evenimentele s-ar fi derulat după alt scenariu. Tinerii au învățat de la echipajul vasului „Carpatia”, care era și cel mai depărtat, însă care s-au grăbit să vină în ajutor, noblețea, jertfirea de sine și slujirea pentru salvarea aproapelui.

Anatol Drumi

Departamentul informații, Bender

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.